Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κίνα: Συνέχεια των χρεοκοπιών το 2019, αθέτησαν πληρωμές δύο κολοσσιαίες εταιρείες

Κίνα: Συνέχεια των χρεοκοπιών το 2019, αθέτησαν πληρωμές δύο κολοσσιαίες εταιρείες
Νέες χρεοκοπίες εταιρειών στην Κίνα
Οι ανησυχίες ουκ ολίγων ειδικών για «τσουνάμι» χρεοκοπιών από κινεζικές εταιρείες φαίνεται πως λαμβάνουν σάρκα και οστά, με δύο οντότητες να αθετούν τις μεγαλύτερες πληρωμές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη χώρα.
Πρόκειται για τις China Minsheng Investment Group και Wintime Energy, οι οποίες αθέτησαν πληρωμές ομολόγων ύψους 3 δισεκ. και 3,8 δισεκ. γιουάν εντός του Φεβρουαρίου 2018, αντίστοιχα.
Αξίζει πως να σημειωθεί πως, μόνο πέρυσι, αθετήθηκαν συνολικές πληρωμές ύψους 119,6 δισεκ. γιουάν από κινεζικές εταιρείες.
Όπως ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο η Fitch Ratings, οι αθετήσεις πληρωμών ομολόγων από κινεζικές εταιρείες αναμένεται να αυξηθούν εκ νέου το επόμενο έτος, παρά τη χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Λαϊκή Τράπεζας της Κίνας.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τις υψηλότερες πιέσεις για αναχρηματοδότησης χρέους, τη μεγαλύτερη ανοχή της κινεζικής κυβέρνησης στις αθετήσεις και την αυστηρότερη διαθεσιμότητα της πίστωσης.
Οι εταιρικές αθετήσεις πληρωμής ομολόγων θα παραμείνουν συγκεντρωμένες στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος αποκόμισε λιγότερα οφέλη από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, επισημαίνεται.
Ως ποσοστό επί του συνολικού όγκου δανεισμού των κινεζικών εταιρειών, οι αθετήσεις έφθασαν το 0,23% το πρώτο εξάμηνο του 2018, από 0,37% το 2017 και 0,6% ένα χρόνο νωρίτερα.
«Η μείωση αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις βελτιωμένες συνθήκες στον τομέα των βασικών προϊόντων.
Παρόλα αυτά, αναμένουμε ότι το ποσοστό αθέτησης καθ'όλη τη διάρκεια του έτους να είναι υψηλότερο το 2018 από ό,τι το 2017, ενώ οι συνθήκες χρηματοδότησης για τον ιδιωτικό τομέα ενδέχεται να παραμείνουν σχετικά περιορισμένες.
Οι δυνατότητες εταιρικής δανειοδότησης εξακολουθούν να περιορίζονται από τους αυστηρότερους κανονισμούς για τη "σκιώδη τραπεζική", ενώ η πρόθεση των δανειστών περιορίζεται από την οικονομική αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα στις αγορές, παγκοσμίως», σχολιαζόταν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης