Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Άνοδος +9% στην μετοχή της Πειραιώς - Ο SSM μεταθέτει τα σχέδια για τα κεφάλαια τον Ιούνιο 2020

Άνοδος +9% στην μετοχή της Πειραιώς - Ο SSM μεταθέτει τα σχέδια για τα κεφάλαια τον Ιούνιο 2020
Ο SSM, έχει αποφασίσει, εφόσον επιτυγχάνονται οι ενδιάμεσοι στόχοι μείωσης των NPEs, να μεταθέτει άτυπα τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης
Διαφορετική πορεία από τις άλλες συστημικές τράπεζες ακολουθεί σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2019 η Πειραιώς, με τη μετοχή να ξεχωρίζει από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται έως 9% στα 0,7165 ευρώ.
Ο όγκος στη μετοχή ξεπερνά τα 1,7 εκατ. τεμάχια και αυτό που δείχνει το ταμπλό είναι ότι οι αγοραστές έχουν όρεξη και περισσότερη δύναμη από τους πωλητές.
Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας είναι στα 313 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει γράψει το Bankingnews ο SSM, ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών, με στόχο να βοηθήσει τις τράπεζες έχει αποφασίσει, εφόσον επιτυγχάνονται οι ενδιάμεσοι στόχοι μείωσης των NPEs, να μεταθέτει άτυπα τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Πρακτικά η Πειραιώς αντί να ενισχύσει τα κεφάλαια της έως τον Οκτώβριο του 2019 θα μπορούσε να πάρει παράταση έως το Καλοκαίρι του 2020.
Ταυτόχρονα κυκλοφορούν σενάρια που φέρουν την Πειραιώς να βρίσκεται κοντά στο να βρει τα 500 εκατ. κατ΄ ελάχιστον που χρειάζεται για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα με συνολικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας με βάση το SREP δηλαδή τους ελάχιστους συνολικούς δείκτες στο 13,75% και 14% κινούνται σε επίπεδα που δεν υφίσταται η έννοια της ανακεφαλαιοποίησης αλλά των αυξήσεων κεφαλαίου για λόγους εξυγίανσης.
Οπότε όχι οι τράπεζες δεν χρειάζονται ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Στην άντληση κεφαλαίων φαίνεται πως ποντάρουν και οι σορτ που εκτιμάται ότι θα παραμείνουν και στην Τράπεζα Πειραιώς έχουν σημαντικές υπεραξίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης