Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος: Άκυρη η ορκομωσία Κουίκ - Ευτελισμός του Συντάγματος

Π. Καμμένος: Άκυρη η ορκομωσία Κουίκ - Ευτελισμός του Συντάγματος
Ευτελισμό του Συντάγματος και της πολιτικής ζωής χαρακτηρίζει τις επιστολές έξι βουλευτών που στηρίζουν εκ των προτέρων κάθε κυβερνητικό νομοσχέδιο, ο Π. Καμμένος
Για αντισυνταγματική διαδικασία και για επιβεβλημένη ακύρωση της ορκομωσίας του Τέρενς Κουίκ, κάνει λόγο σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «η διατύπωση από πριν, ήτοι προκαταβολικά, μίας γνώμης αόριστης,  ακαθόριστης, αναιτιολόγητης και ατεκμηρίωτης ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ μπορεί να εκφράσει με ευθύνη, συνέπεια, αιτιολόγηση και εξειδίκευση την βάση της νομιμοποίησης της εξουσίας προς έκφραση γνώμης του βουλευτή, δηλαδή την Λαϊκή Κυριαρχία.
Αντιθέτως, η εκ προοιμίου δήλωση μάλλον ευτελίζει την δημοκρατική νομιμοποίηση του κοινοβουλευτισμού και θέτει εκποδών την συνεπή ελευθερία έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας».
«Όπως κατανοείτε, μετά τα ανωτέρω ανακύπτει μείζον ζήτημα Αντιδημοκρατικής, Αντικοινοβουλευτικής και Αντισυνταγματικής υφής για τις επιστολές, που φέρεται να ζητήθηκαν και να δόθηκαν από βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι, θέλουμε να πιστεύουμε, παρασυρόμενοι και χωρίς πλήρη επίγνωση των πραττομένων τους, προήλθαν σε ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ!», πρόσθεσε και τόνισε πως αυτό το συμβάν «είναι πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αφετέρου ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ».
Με αφορμή την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ, ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως «η ορκωμοσία νέου βουλευτή, χωρίς τη συναίνεση του κομματικού σχηματισμού με τον οποίον εξελέγη και στον οποίο ανήκε ο παραιτηθείς βουλευτής, ελέγχεται ως απολύτως και εξ υπαρχής άκυρη και ανυπόστατη, αφού απουσιάζει κρίσιμος και ουσιώδης τύπος της διαδικασίας αντικατάστασης και πλήρωσης βουλευτή».
«Για τους πιο πάνω λόγους, στους οποίους εξαντλητικά αναφερθήκαμε, αναφορικά με τα δύο προεκτεθέντα ζητήματα, δια του Προέδρου της Βουλής ζητούμε την άμεση διαβίβαση σχετικών Ερωτημάτων προς την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, προς τον σκοπό της αποσαφήνισης των ομιχλωδών, καινοφανών και περίεργων πρακτικών που συνεχίζετε να  ακολουθείτε ως Πρόεδρος Βουλής, πρακτικές που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα περί δημοκρατικής συνείδησης του Λαού», καταλήγει ο κ. Καμμένος.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης