Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές καταναλωτή τον Ιανουάριο 2019 - Στο +1,6% ο ετήσιος πληθωρισμός

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές καταναλωτή τον Ιανουάριο 2019 - Στο +1,6% ο ετήσιος πληθωρισμός
Αμετάβλητες παρέμειναν τον Ιανουάριο του 2019 οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ
Αμετάβλητες παρέμειναν τον Ιανουάριο του 2019 οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης στο κόστος της βενζίνης, σε μια ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (13/2/2019) ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) παρέμεινε μηδενικός τον περασμένο μήνα, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για μια ήπια άνοδό του κατά 0,1%.


Στους 12 μήνες έως τον Δεκέμβριο, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,6%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 1,9% του Δεκεμβρίου αλλά και το χαμηλότερο επίπεδο αύξησης από τον Ιούνιο του 2017.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,2%, σημειώνοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2,2%, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο του δομικού πληθωρισμού κατά 0,2%.
Οι τιμές της βενζίνης μειώθηκαν κατά 5,5% τον Ιανουάριο, μετά από πτώση 5,8% τον Δεκέμβριο, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,2%, έναντι αύξησης 0,3% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης