Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Κατάλληλες μία αύξηση των επιτοκίων το 2019 και άλλη μία το 2020

Harker (Fed): Κατάλληλες μία αύξηση των επιτοκίων το 2019 και άλλη μία το 2020
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά το τρέχον και το επόμενο έτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker
Οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία υποδηλώνουν ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά το τρέχον και το επόμενο έτος, δήλωσε σήμερα (13/2/2019) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
«Η δική μου άποψη είναι ότι μια αύξηση των επιτοκίων για το 2019 και άλλη μία για το 2020 είναι η κατάλληλη πολιτική», δήλωσε ο Harker σε ομιλία του.
Ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι αναμένει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί «ελαφρώς περισσότερο από» έναν ετήσιο ρυθμό 2% το τρέχον έτος, και στη συνέχεια θα επιβραδυνθεί ελαφρώς στο 2% το 2020.
Όπως δήλωσε, το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου θα είναι πολύ αργό, με την ανάπτυξη πιο κοντά σε ένα επίπεδο 1,5%, ενώ η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί τα επόμενα τρίμηνα.
Ο Harker δήλωσε επίσης ότι θα παρακολουθεί προσεκτικά τον πληθωρισμό, αλλά, προς το παρόν, είπε ότι δεν προβληματίζεται από αυτό που βλέπει.
«Με ένα μετριοπαθές κλίμα για τον πληθωρισμό, μια συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας, πολύ ελαφρά καθοδικούς κινδύνους, σταθερές αλλά μέτριες προβλέψεις ανάπτυξης για τα επόμενα δύο χρόνια και βεβαίως ένα κλίμα αβεβαιότητας, συνεχίζω να προτιμώ μια στάση αναμονής», πρόσθεσε ο Harker.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι προβλέψεις του δεν είναι «γραμμένες με μελάνι».
«Εάν είχαμε μια κρυστάλλινη σφαίρα που να λειτουργεί τέλεια, αυτές οι προβλέψεις θα ήταν αλάνθαστες - και θα έπαιζα πολύ περισσότερο λόττο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Harker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης