Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Matteo Salvini, ο πολιτικός που συνεχώς ενισχύει τη δημοτικότητά του – Οι λόγοι

tags :
WSJ: Matteo Salvini, ο πολιτικός που συνεχώς ενισχύει τη δημοτικότητά του – Οι λόγοι
«Μιλά όπως εμείς, είναι ένας απλό άνθρωπος», δηλώνει μία ψηφοφόρος της Lega
Τις αιτίες για τις οποίες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini, συνεχίζει να είναι ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους πολιτικούς που η δημοτικότητά του συνεχώς αυξάνει, εξετάζει σε άρθρο της η Wall Street Journal.
Όπως τονίζεται σε αυτό ο Salvini όταν ανέλαβε τη Lega ήταν ένα… ετοιμοθάνατο κόμμα και το μετάτρεψε στην κορυφαία πολιτική δύναμη της Ιταλίας.
Ταυτόχρονα εκμεταλλεύθηκε πλήρως την απογοήτευση των ψηφοφόρων από τα παραδοσιακά κόμματα και απειλεί να προκαλέσει πραγματική καταιγίδα στις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές τον Μάιο του 2019.
Έχει γίνει η κεντρική φιγούρα στις προσπάθειες οικοδόμησης μιας πανευρωπαϊκής συμμαχίας εθνικιστών και εθνικιστών, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών όπως ο Marine Le Pen της Γαλλίας και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban.

Επιπρόσθετα ο κ. Salvini έχει μάθει να προσαρμόζεται στις περιστάσεις, όπως πράττει το τελευταίο διάστημα, ως κυβερνητικός εταίρος.
Μπορεί να μην έχει «υποταχθεί» στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα έχει μειώσει σημαντικά τη ρητορική του ενάντια στο ευρώ και τονίζει ότι το σωστό είναι να είσαι μέσα στην Ευρωζώνη προκειμένου να τη μεταρρυθμίσεις.
«Η ατζέντα του είναι σαφώς ρεαλιστική", δήλωσε ο Alessandro Franzi, βιογράφος του κ. Salvini και συμπληρώνει «Όταν χρειάζεται να αποφασίσει για συγκεκριμένα θέματα, είναι πολύ πρακτικός και αφήνει πίσω του τον πολιτικό».
Πριν από τις εθνικές εκλογές στις αρχές του 2018, ο Salvini  αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μακροχρόνια προσπάθεια της Lega να εγκαταλείψει το ευρώ, λέγοντας ότι «δεν ήταν πλέον καιρός».
Τον περασμένο μήνα, υποστήριξε επίσης τη διάσωση της προβληματικής τράπεζας Banca Carige SpA, παρά την καταστροφή προηγούμενων κυβερνήσεων για παρόμοιες τραπεζικές διασώσεις.
«"Είναι ένας από εμάς.
Μιλάει σαν απλός άνθρωπος.
Μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε ως Matteo, όχι ως Signor Ministro ", δήλωσε η Erika Mioli,  μία 43χρονη γραμματέας γραφείου, που περίμενε αρκετές ώρες για μία selfie με τον Salvini.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης