Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (πρωθυπουργός Ιταλίας): Η οικονομική ανάπτυξη θα επιστρέψει, η κυβέρνηση δεν θα πέσει

tags :
Conte (πρωθυπουργός Ιταλίας): Η οικονομική ανάπτυξη θα επιστρέψει, η κυβέρνηση δεν θα πέσει
Οι επιθέσεις του Ευρωκοινοβούλιο είναι το κύκνειο άσμα της παλιάς τάξης είπε ο Conte
Την πεποίθηση πως η ανάπτυξη στην ιταλική οικονομία θα επιστρέψει εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, ο οποίος έσπευσε να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες για τη «βιωσιμότητα» του κυβερνητικού συνασπισμού της Lega και του Κινήματος των 5 Αστέρων.
«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει.
Η κυβέρνηση μας προχωρά» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Conte, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως ο Conte δέχθηκε δριμύτατη κριτική από ευρωβουλευτές με αφορμή τις ενέργειες των δύο κυβερνητικών εταίρων της κυβέρνησης τους, Matteo Salvini και Luigi Di Maio, οι οποίοι παρείχαν τη στήριξη τους στο γαλλικό κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» και αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την ενιαία θέση της ΕΕ για την Βενεζουέλα.
Ιδιαίτερα δριμεία ήταν η επίθεση του επικεφαλής των ευρωπαίων φιλελεύθερων Guy Verhofstadt, ο οποίος χαρακτήρισε «παράλογη» την επιλογή της Ιταλίας να μπλοκάρει κοινό ανακοινωθέν που θα δρομολογούσε αναγνώριση του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, κατηγορώντας την Ρώμη ότι εκτελεί εντολές της Ρωσίας.
Όσον αφορά την απόφαση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Luigi Di Maio να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των κίτρινων γιλέκων την περασμένη εβδομάδα, ο Verhofstadt έκανε λόγο για «βλακώδη κατάχρηση εξουσίας».
«Έως πότε θα είστε μαριονέτα του Salvini και του Di Maio;» τον ρώτησε ο Verhofstadt.
«Οι επιθέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το κύκνειο άσμα της παλιάς τάξης» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης