Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά 10 ετών υποχώρησε η ανεργία το δ΄ 3μηνο 2018, στο 8,8% - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γαλλία: Σε χαμηλά 10 ετών υποχώρησε η ανεργία το δ΄ 3μηνο 2018, στο 8,8% - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία θα διαμορφωθεί στο 9,1% για το δ΄ 3μηνο 2018
Απροσδόκητη πτώση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/2) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,8% έναντι 9,1% το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2009, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο.
Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξης της απασχόλησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχει σημειώσει επιβράδυνση τους τελευταίους μήνες, εξακολουθούν να δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο του ποσοστού απασχόλησης στο 66,1% έναντι 65,1% το τρίτο τρίμηνο του 2018, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1980.
Εξαιρουμένων των γαλλικών υπερπόντιων εδαφών, όπου η ανεργία τείνει να είναι υψηλότερη, το ποσοστό ανεργίας στην ηπειρωτική Γαλλία υποχώρησε στο 8,5% για το ίδιο διάστημα, έναντι 8,8% προηγουμένως, γεγονός που αποτελεί επίσης χαμηλό δεκαετίας.
Σημειώνεται ότι η πτώση της ανεργίας αποτελεί έναν από τους κύρους στόχους του προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος το 2017 προχώρησε σε χαλάρωση των εργατικών νόμων της χώρας, τα οποία αποτελούσαν εμπόδιο για τις προσλήψεις, σύμφωνα με τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης