Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η οικονομία της Ρωσίας μπορεί να αντεπεξέλθει σε νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Η οικονομία της Ρωσίας μπορεί να αντεπεξέλθει σε νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ
Η οικονομία της Ρωσίας θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε πιθανές νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, δήλωσε το Κρεμλίνο
Η οικονομία της Ρωσίας θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε πιθανές νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (14/2/2019) το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι έχει επιδείξει μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ έχει καταφέρει ακόμη και να αναπτυχθεί, παρά το γεγονός ότι ήταν αντιμέτωπη με τιμωρητικά μέτρα από τη Δύση.
Τα σχόλια του Κρεμλίνου ήρθαν μια μέρα αφότου οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ παρουσίασαν ένα νομοσχέδιο με στόχο να τιμωρήσουν τη Ρωσία για παρεμβάσεις στις εκλογές των ΗΠΑ, αλλά και για την επιθετικότητά της εις βάρος της Ουκρανίας, επιβάλλοντας κυρώσεις στον τραπεζικό και τον ενεργειακό κλάδο, καθώς και στο εξωτερικό χρέος της χώρας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να παραβιάζει το διεθνές εμπορικό δίκαιο, καθώς και να συνιστά πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού, τελικός στόχος της οποίας είναι τελικά να βοηθήσει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Ο ίδιος είπε ότι έχει συνταχθεί από Γερουσιαστές των ΗΠΑ που είναι όμηροι του αντιρωσικού συναισθήματος.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, δήλωσε σήμερα σε διάσκεψη που διεξάγεται στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα πως η χώρα του αντιλαμβάνεται ότι θα παραμείνει υπό την πίεση των οικονομικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης