Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Η ΝΔ προσπαθεί να συνταγματοποιήσει τον νεοφιλελευθερισμό

Ρήγας: Η ΝΔ προσπαθεί να συνταγματοποιήσει τον νεοφιλελευθερισμό
Η ΝΔ προσπαθεί να συνταγματοποιήσει τον νεοφιλελευθερισμό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας
Η ΝΔ δεν θα είναι κυβέρνηση την επόμενη περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με τη δική της πρόταση όσον αφορά στην αποδέσμευση των εκλογών από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα (14/2/2019) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.
Όπως εξήγησε ο κ. Ρήγας, μιλώντας σε συνέντευξή του στο 1ο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, η ΝΔ «προσπαθεί να συνταγματοποιήσει τον νεοφιλελευθερισμό, ακραία πράγματα που είναι απέναντι στην κοινωνία, εν αντιθέσει με την όλη πρόταση για την αναθεώρηση του συντάγματος από τη μεριά μας, που έχει βαθιές δημοκρατικές τομές και κυρίως στηρίζει κοινωνικά δικαιώματα, είτε είναι η πρόνοια είτε είναι τα ζητήματα της εργασίας».
Περαιτέρω, παρατήρησε «όσο δεν απαντάει η ΝΔ στο ερώτημα αν θα στηρίξει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου, τόσο ενισχύεται η άποψη ότι υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, σχέδιο που βέβαια δεν θα τους βγει, γιατί με 90 βουλευτές δεν θα μπορούν να κάνουν ο,τιδήποτε.
Η όποια συμφωνία τους, ό,τι έχουν συμφωνήσει με τον κ. Βενιζέλο ενδεχομένως και με τον κ. Σαμαρά, δεν έγκειται μόνο στα πρόσωπα αλλά στοχεύει και σε μετεκλογική συνεργασία, που όμως η λαϊκή ετυμηγορία δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρξει».
Όσον αφορά στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας - Τουρκίας, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «όταν υπάρχουν εντάσεις, όταν υπάρχει αυξημένη ρητορική και πρακτική, και επειδή είναι υπαρκτά τα προβλήματα, δεν είναι σωστό να μην έχεις διαύλους συζήτησης στο διπλωματικό πεδίο.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της κατάστασης».
Τέλος, για τις τουρκικές προκλήσεις επανέλαβε ότι «η γείτονα χώρα ανεβάζει τους τόνους πολλές φορές, εμείς το διαχειριζόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο που εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης