Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ειλημμένη απόφαση η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο έως το καλοκαίρι

Κατρούγκαλος: Ειλημμένη απόφαση η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο έως το καλοκαίρι
Όλες οι υποχρεώσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στην άλλη πλευρά είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Ειλημμένη απόφαση χαρακτήρισε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο έως το καλοκαίρι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος ανέφερε ότι όλες οι υποχρεώσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στην άλλη πλευρά.
«Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο είναι ειλημμένη απόφαση και θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι.
Χρειάζεται ειδικός νόμος, όχι απλώς προεδρικό διάταγμα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Αιγαίο.
«Η ενεργοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί και δεν εφαρμόζονται στο Αιγαίο συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας.
Το επόμενο διάστημα θα συναντηθούν τα υπηρεσιακά κλιμάκια των δύο χωρών για να συζητήσουν ακριβώς αυτό.
Οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο είναι το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη είναι το επόμενο βήμα» υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών με αφορμή και τα περί προσλήψεων από την ΕΥΠ με προσόν «τη μακεδονική (νοτιοσλαβική) γλώσσα».
«Αυτόν τον όρο προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και αυτός θα χρησιμοποιείται» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος όσον αφορά τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ότι «οι υποχρεώσεις είναι όλες στην άλλη πλευρά».
«Αλλάζουν έγγραφα, πινακίδες, διαβατήρια.
Βρίσκονται μπροστά σε ένα τιτάνιο έργο, τεράστιο και γραφειοκρατικά» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνταγματική αναθεώρηση.
Όπως είπε η επόμενη Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται με 151 βουλευτές.
«Η πρόταση που ψηφίστηκε είναι στην κατεύθυνση της εκλογής του ΠτΔ από το λαό εφόσον δεν είναι εφικτή η εκλογή του από τη Βουλή, αυτό ψήφισε η ΝΔ.
Έχουμε απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου και της Ολομέλειας του ΣτΕ που υποστηρίζουν αυτά που λέμε εμείς, ότι η κατεύθυνση της παρούσας Βουλής είναι δεσμευτική για την επόμενη.
Δεν πιστεύω ότι καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα κάνει κάτι αντισυνταγματικό» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης