Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Ο κόσμος των Ελλήνων» στη «Μεγάλη Ελλάδα» των Συρακουσών στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
«Ο κόσμος των Ελλήνων» στη «Μεγάλη Ελλάδα» των Συρακουσών στο COSMOTE HISTORY HD
«Ο κόσμος των Ελλήνων» στη «Μεγάλη Ελλάδα» των Συρακουσών στο COSMOTE HISTORY HD
Το αφιέρωμα της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων», στη Μεγάλη Ελλάδα, ολοκληρώνεται, με το επεισόδιο «Magna Graecia 2: Κόρινθος-Συρακούσες» που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15/2 στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD.
Το επεισόδιο μας μεταφέρει αρχικά στην Κόρινθο του 8ου αιώνα π.Χ., όπου αναπτύχθηκε ένα πανίσχυρο εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Η τεράστια ανάπτυξη της εν λόγω πόλης-κράτους έδωσε σύντομα τη δυνατότητα στους Κορίνθιους, να ιδρύσουν τις δικές τους αποικίες, με πιο γνωστή από αυτές τις Συρακούσες στη Σικελία.
Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική.
Τα επεισόδια προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00.  
Την Τρίτη 19/2, στις 22.00, επιστρέφει με νέο επεισόδιο η σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι: Γέφυρες γνώσεις» σε παραγωγή COSMOTE TV. Στο νέο επεισόδιο με τίτλο «Η φιλία»,  διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και ερευνητές διερευνούν την έννοια της φιλίας και αναλύουν την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί δεσμούς.
Με πυρήνα τις φράσεις «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και «Ευ ζην» επιστρέφει η σειρά «Φράσεις με ιστορία», σε παραγωγή της COSMOTE TV.
Στα δύο νέα επεισόδια, το Σάββατο 16/2 και την Κυριακή 17/2 στις 20.50, αντίστοιχα, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αποκαλύπτουν το ιστορικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο των εν λόγω φράσεων και εξηγούν τη σημασία τους, υποδεικνύοντας, παράλληλα, τη σωστή τους χρήση.
Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Στο νέο επεισόδιο παρουσιάζεται η αποβίβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη και οι εξελίξεις στο μικρασιατικό μέτωπο ως το 1920 (Σάββατο 16/2, 21.00).
Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Ωδή στον έρωτα», οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε Α’ τηλεοπτική προβολή το πρώτο από τα δύο μέρη του ντοκιμαντέρ
 «Ο έρωτας στα χρόνια της οθόνης», για τη σχέση έρωτα και τεχνολογίας, και το πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε και ερωτευόμαστε έως σήμερα (Κυριακή 17/2, 21.00).
Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD κάνει αυτή την εβδομάδα και η σειρά ντοκιμαντέρ «Σπουδαίοι Μύθοι - Η Ιλιάδα», για την ιστορία του Τρωικού Πολέμου, όπως την αφηγείται ο Όμηρος στην Ιλιάδα.
Τα δύο πρώτα επεισόδια παρουσιάζουν τα αίτια και την αφορμή που οδήγησαν στην έναρξη του πολέμου (Τετάρτη 20/2 , 22.00 & 22.30).
Επιπλέον, την Τρίτη 19/2, στις 19.00 ξεχωρίζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τέχνη και πολιτισμοί», που μας ταξιδεύει σε 6 ηπείρους και 31 χώρες, με στόχο να γνωρίσουμε περισσότερα από 500 έργα τέχνης.
Το επεισόδιο εστιάζει στις επιχειρήσεις «μύησης» των ιθαγενών στους «νέους» κόσμους την περίοδο του Διαφωτισμού και στον τρόπο που οι «εξωτικοί» αυτοί πολιτισμοί επηρέασαν την τέχνη των Ευρωπαίων.  
Τέλος, την Δευτέρα 18/2 στις 17.00 ολοκληρώνεται η σειρά ντοκιμαντέρ «Η κληρονομιά της γλαύκης» με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη φιλοσοφία, μέσα από το οποίο διακεκριμένοι φιλόσοφοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες μιλούν για τη θέση της φιλοσοφικής σκέψης σήμερα.
Τα επεισόδια των σειρών «Ο κόσμος των Ελλήνων», «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι: Γέφυρες γνώσεις», «Φράσεις με ιστορία», «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» και «Η κληρονομιά της γλαύκης» είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης