Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα - Διαδηλωτές εισέβαλαν στο πρωθυπουργικό γραφείο

Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα - Διαδηλωτές εισέβαλαν στο πρωθυπουργικό γραφείο
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Sali Berisha δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Rama
Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν στα Τίρανα της Αλβανία στη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης κατά την οποία νεαροί διαδηλωτές που αντιτίθενται στην κυβέρνηση Rama κατάφεραν να εισέλθουν στο πρωθυπουργικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 100 από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους αρχικά έριξαν καπνογόνα και πέτρες προς το κτίριο της κυβέρνησης, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ φώναζαν «Rama φύγε!»
Στη συνέχεια κατέλαβαν το προαύλιο του κτιρίου, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών την ώρα που διαδηλωτές προσπαθούσαν να σπάσουν τις πόρτες χρησιμοποιώντας σιδερένιες ράβδους.


Τελικά, περίπου 10 από αυτούς μπήκαν στο κτίριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με ρίψη χημικών για να απομακρύνουν το πλήθος από τις οποίες πληροφορίες αναφέρουν οτι υπάρχουν τραυματίες.
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Sali Berisha δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Rama.



Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση Rama

Ο Rama είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή (15/2) ότι δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, αλλά στον Αυλώνα, την περιφέρειά του, για έναν «διάλογο» με τους κατοίκους του για την «ανάπτυξη της πόλης».
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αμφισβητείται από τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη οργανώσει παρόμοιες διαδηλώσεις χωρίς πάντως να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην κυβέρνησή του.

«Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της εξουσίας του Rama. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Lulzim Basha , στη διάρκεια συγκέντρωσης των οπαδών του.
Κατηγορώντας τον Rama για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια», η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης