Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα θα συνεχίσουμε τις προοδευτικές πολιτικές και τις πολιτικές δίκαιης ανάπτυξης

Παππάς: Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα θα συνεχίσουμε τις προοδευτικές πολιτικές και τις πολιτικές δίκαιης ανάπτυξης
Τι ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς
«Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο των προγραμμάτων και κάνει σταθερά βήματα για να εξέλθει και από την οικονομική κρίση θα συνεχίσουμε τις προοδευτικές πολιτικές και τις πολιτικές δίκαιης ανάπτυξης», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου, που οργανώνει η εφημερίδα "Πατρίς", στην Αρχαία Ολυμπία.
Κάνοντας μάλιστα αναφορά στον ρόλο του περιφερειακού Τύπου στο ζήτημα της ανάπτυξης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο περιφερειακός Τύπος πραγματώνει ακριβώς το ρόλο του και το λόγο ύπαρξης του, όταν ακριβώς ανοίγει με έμφαση και με τρόπο συστηματικό τα ζητήματα της περιφερειακής ανάπτυξης» και «σε αυτή την χρονική και ιστορική συγκυρία ο περιφερειακός τύπος μπορεί να έχει πάρα πολύ ξεχωριστό ρόλο στο να ενεργοποιεί, να συντονίζει και να πυροδοτεί τη συζήτηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ερευνητικής κοινότητας και της οργανωμένης επιχειρηματικότητας ούτως ώστε ο αγώνας για μία δίκαιη ανάπτυξη και μία δίκαιη περιφερειακή ανάπτυξη να γίνει κτήμα όλων».
Ακόμη, ο υπουργός χαρακτήρισε ως μεγάλα οριζόντια έργα την ενιαία τουριστική πύλη που θα παρέχει στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη υπηρεσία ενημέρωσης,  την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα.
Για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο επεσήμανε ότι «έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και είμαστε στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου για να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο», ενώ «σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, το δημόσιο θα εξοικονομήσει περί τα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο».
Τέλος, αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, ο υπουργός ανέφερε ότι αποτελεί την οικοδόμηση της πρώτης μεγάλης δημόσιας υποδομής από τα χρόνια της κρίσης και μετά, συμπληρώνοντας πως «η δημόσια αυτή υποδομή θα αποτελείται από 6.500 επίγειους σταθμούς.
Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος κεραίας, η οποία έχει ενσωματωμένους αισθητήρες και με τηλεματική έχει διάδραση με το κεντρικό σύστημα συλλογής πληροφοριών.
Έχουμε λοιπόν 6.500 σταθμούς και τα δορυφορικά δεδομένα, τα οποία παίρνουμε δωρεάν από τα ευρωπαϊκά δορυφορικά συστήματα, διότι η Ελλάδα έχει δαπανήσει 350 εκατ. ως συμβολή για να έχει τα ευρωπαϊκά δορυφορικά συστήματα».
Κατά τον ίδιο, αυτοί οι επίγειοι σταθμοί «καλύπτουν 15 εκατ. στρέμματα, δηλαδή τη μισή αγροτική γη της Ελλάδας και έτσι μπορεί να αναπτυχθεί η εξατομικευμένη συμβουλή προς τον αγρότη, ενώ όπου έχει εφαρμοστεί, καταγράφεται εξοικονόμηση πόρων έως και 40%».
Τέλος, για το ηλεκτρονικό γενικό εμπορικό μητρών (Γ.Ε.ΜΗ.), υπογράμμισε πως «είναι ένα έργο, η ανάπτυξη του οποίου θα ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και αφορά την διανομή 270.000 ψηφιακών απομακρυσμένων υπογραφών στις ελληνικές επιχειρήσεις, ένα πρόγραμμα το οποίο το ξεκινήσαμε για τις Α.Ε. με 150.000 ψηφιακές υπογραφές και τώρα το διευρύναμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης