Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε και καταρρέει - Η Ευρώπη να δικάσει τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές

Trump: Το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε και καταρρέει - Η Ευρώπη να δικάσει τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές
Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πίσω 800 ευρωπαίους τζιχαντικές διαφορετικά θα αναγκαστούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους 
Για ολοκληρωτική νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους κάνει λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Trump σε ανάρτησή του στο Twitter λέγοντας πως «το Χαλιφάτο είναι έτοιμο να πέσει».
Ο Trump κάλεσε μάλιστα τους Ευρωπαίους να «πάρουν πίσω» περισσότερους από 800 Ευρωπαίους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτους που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Συρία και να τους δικάσουν στα κράτη τους.
Ο Zijia Furaht, διοικητής της επιχείρησης κατά του τελευταίου οχυρού του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία δήλωσε ότι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία είναι έτοιμοι να καταλάβουν τον τελευταίο, μικρό θύλακα των τζιχαντιστών στον Ευφράτη.
Ανέφερε ακόμη ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν περικυκλώσει από όλες τις πλευρές τους υπόλοιπους μαχητές του Ι.Κ. σε μια γειτονιά του χωριού Μπαγούζ, κοντά στα ιρακινά σύνορα. «Μέσα στις επόμενες μέρες, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα διαδώσουμε τις καλές ειδήσεις στον κόσμο για το στρατιωτικό τέλος του Ι.Κ.» είπε. Ο ίδιος είχε ήδη δηλώσει την Παρασκευή ότι θα γίνουν «σπουδαίες ανακοινώσεις» για τη Συρία τις επόμενες 24 ώρες.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους Ευρωπαίους συμμάχους να πάρουν πίσω τους 800 και πλέον μαχητές του ISIS που κρατάμε αιχμάλωτους στη Συρία και να δικάσουν. Το Χαλιφάτο είναι έτοιμο να πέσει. Η εναλλακτική δεν είναι καλή, δεδομένου ότι θα αναγκαστούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους...» έγραψε ο Trump σε μήνυμα του στο Twitter.
«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παρακολουθήσουν αυτούς τους τζιχαντιστές του I.Κ. να παρεισδύουν στην Ευρώπη, όπου αναμένεται να πάνε. Κάνουμε τόσα πολλά και ξοδεύουμε τόσα πολλά. Ήρθε η ώρα οι άλλοι να ανεβάσουν ταχύτητα και να κάνουν τη δουλειά την οποία είναι τόσο ικανοί να κάνουν. Αποσυρόμαστε μετά τη νίκη 100% επί του Χαλιφάτου» πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτησή του.
Ο Trump έχει δεσμευτεί να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, εγείροντας ερωτήματα για το μέλλον των Κούρδων, συμμάχων της Ουάσιγκτον, καθώς και για την εμπλοκή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης