Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το προοδευτικό μέτωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεδίο συναλλαγών

Ανδρουλάκης: Το προοδευτικό μέτωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεδίο συναλλαγών
"Οι πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, επιβάλλουν νέο ήθος", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης
«Η Δημοκρατική Παράταξη έχει ισχυρό ιστορικό, αξιακό και πολιτικό φορτίο σε σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και αυτό δεν οριοθετείται με μεζούρες» σημειώνει ο Ευρωβουλευτής,  Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι είναι δυνατή η επίτευξη «διψήφιου ποσοστού στις επόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές».
Ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Παρασκευή τονίζει την απογοήτευση που προκαλεί ο «συνεχής ευτελισμός της πολιτικής», συμπληρώνοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να προχωρήσει «αυτόνομα, κόβοντας δεσμούς με νοοτροπίες που πλήγωσαν και συνεχίζουν να πληγώνουν τον Ελληνικό λαό».
Όπως αναφέρει «είναι απογοητευτικός ο συνεχής ευτελισμός της πολιτικής.
Το προοδευτικό μέτωπο όπως το ερμηνεύει ο κ. Τσίπρας, είναι ένα πεδίο προσωπικών συναλλαγών και όχι θεσμικού πολιτικού διαλόγου.
Είναι μακριά από τις αρχές μου αυτές οι πρακτικές.
Εμείς θα προχωρήσουμε αυτόνομοι κόβοντας δεσμούς με νοοτροπίες που πλήγωσαν και συνεχίζουν να πληγώνουν τον ελληνικό λαό.
Οι πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, επιβάλλουν νέο ήθος».
Παράλληλα χαρακτηρίζει ως «αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα και προϊόν παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που απαξιώνουν τη δημοκρατία» κάθε κίνηση επαναφοράς της λίστας στις ευρωεκλογές, καθώς «όπως ο λαός επιλέγει δημοκρατικά αυτοδιοικητικούς και βουλευτές, πρέπει να έχει το δικαίωμα να εκλέγει και τους ευρωβουλευτές του».
Τέλος, ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει πως αυτό «πρέπει να είναι ανοιχτό και δημοκρατικό ώστε να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις που έμειναν να αγωνιστούν για την παράταξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης