Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (ΝΔ): Η κυβέρνηση φοβάται γιατί η πρόταση της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό έχει την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας

Μηταράκης (ΝΔ): Η κυβέρνηση φοβάται γιατί η πρόταση της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό έχει την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας
«Στις τελευταίες της στιγμές, η κυβέρνηση επιδίδεται στο μοναδικό που ξέρει να κάνει καλά: την κινδυνολογία και τη λάσπη», αναφέρει ο Ν. Μηταράκης
«Η κυβέρνηση φοβάται γιατί η πρόταση της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό  έχει την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας», τονίζει ο Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου,  Νότης Μηταράκης, απαντώντας στον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο περί μείωσης συντάξεων από τη Ν.Δ..
Ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει ότι «στις τελευταίες της στιγμές, η κυβέρνηση επιδίδεται στο μοναδικό που ξέρει να κάνει καλά: την κινδυνολογία και τη λάσπη.
Βλέπει πλέον ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό έχει την ευρεία αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο.
Γιατί οι πολίτες, και κυρίως οι νέοι, για πρώτη φορά άκουσαν για ένα σύστημα ανταποδοτικό, για οριζόντια μείωση εισφορών που θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα για όλους.
Για ένα ασφαλιστικό που δεν θα στραγγαλίζει την οικονομία και εργασία, αλλά τα αποθεματικά των ταμείων θα επανεπενδύονται στη χώρα παράγοντας πολλαπλασιαστικά πλούτο».
Όπως σημειώνει, «αυτούς φοβάται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας: Τους Έλληνες που πλέον απαιτούν αυτό που είναι αυτονόητο για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Υψηλές αποδόσεις για τις εισφορές τους και αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους».
Ο κ. Μηταράκης καταλήγει αναφέροντας ότι «αυτοί οι Έλληνες θα δείξουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κυβέρνηση».
Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας το Σάββατο 17/2 στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου,  στην Αρχαία Ολυμπία, ανέφερε για το πρόγραμμα της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση ότι «τυχόν εφαρμογή του θα προκαλέσει μείωση των συντάξεων και μάλιστα δραστική» και μάλιστα «αυτό είναι αναπόφευκτο να συμβεί γιατί μιλάει για εν γένει οριζόντια μείωση κατά 5% των ασφαλιστικών εισφορών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης