Κουίκ για Π. Καμμένο: Δεν θα του συγχωρήσω τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό μου

Κουίκ για Π. Καμμένο: Δεν θα του συγχωρήσω τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό μου
Τι αναφέρει ο Τέρενς Κουΐκ για τον Π. Καμμένο
Αναγνωρίζει «τη μαχητικότητα, τον πατριωτισμό και την εντιμότητα του Πάνου Καμμένου», ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ, αλλά δεν του συγχωρεί τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό του.
Ο κ. Κουίκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» δηλώνει χαρακτηριστικά πως αναγνωρίζει την μαχητικότητα, τον πατριωτισμό και την εντιμότητα του Π. Καμμένου, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα του συγχωρήσω τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό μου» και εκτιμά ότι πέραν της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον Π. Καμμένο ήταν η δήλωσή του ότι συνεργάζεται «πάρα πολύ καλά με τον Ν. Κοτζιά».
Ακόμη, εκτιμά ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό «θα το έκανε από την πρώτη στιγμή».
«Εκτιμώ ότι έχει δίκιο στο ό,τι δεν μπορούσε να κάνει τέτοιου είδους κίνηση διότι έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι να βγει από τα μνημόνια», αναφέρει ο κ. Κουίκ, συμπληρώνοντας  ότι στο ερώτημα αυτό μπορεί να απαντήσει μόνο ο Π. Καμμένος.
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του μακεδονικού, υπήρξαν όμως τρεις αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου του κόμματος για τη μη χρήση του όρου "Μακεδονία", όπως επίσης υπάρχει και στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ».
Κληθείς να σχολιάσει «το άνοιγμα του Π. Καμμένου σε ακροδεξιά σχήματα», ο κ. Κουίκ απαντά ότι «δεν θα μπορούσα να επικροτήσω τέτοιες επιλογές», ενώ απαντώντας στην κριτική της ΝΔ περί «ένταξης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών σε τιμή ευκαιρίας» καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση «να κοιτάξει πόσο μόρφωμα έχει καταντήσει γιατί δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε με το κόμμα που άφησε ο Κων. Μητσοτάκης».
Περαιτέρω, ο ίδιος δηλώνει «καραμανλόπαιδο» του «παππού Καραμανλή» και σημειώνει πως ήταν σαφής ως προς τη στήριξή του στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα φέρει κάτι που θα με δυσκολέψει» λόγω της διαφορετικής του πολιτικής προέλευσης.
Εκτιμά μάλιστα ότι η κυβέρνηση επιλύει με «σοφό τρόπο» το θέμα των κληρικών, καθώς «υπήρχε ανασφάλεια στους ιερείς σε σχέση με τη μισθοδοσία τους».
Τέλος, ο κ. Κουΐκ δεν αποκλείει την επιστροφή του στη δημοσιογραφία με τη λήξη της υπουργικής του θητείας, λέγοντας πως αυτό θα το κουβεντιάσει με τον πρωθυπουργό όταν έλθει η ώρα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι «από τους ανθρώπους που ποτέ δεν λένε "ποτέ"».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS