Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της Ένωσης Τραπεζών, Χαντζηνικολάου Πειραιώς και Μιχαηλίδης Εθνική στις 26/3

Δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της Ένωσης Τραπεζών, Χαντζηνικολάου Πειραιώς και Μιχαηλίδης Εθνική στις 26/3
Το βασικό ερώτημα είναι στις 26 Μαρτίου θα αποσυρθεί αυτός που θα πάρει τις λιγότερες ψήφους ή θα συνεχίσει και στον δεύτερο γύρο;
Δύο θα είναι τελικώς οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Ένωσης Τραπεζών, ο Γιώργος Χαντζηνικολάου πρόεδρος της Πειραιώς και ο Κώστας Μιχαηλίδης πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.  
Όπως έχει τονιστεί στις 26 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Πρόεδρου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Είθισται ο πρόεδρος να εκλέγεται παμψηφεί ακόμη και εάν υπάρχουν δύο υποψηφιότητες όπως έχει διδάξει η εμπειρία.
Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει σημειωθεί μια ιστορική αλλαγή η εκλογή Καραμούζη ως προέδρου της Eurobank έσπασε ένα μονοπώλιο όπου πρόεδρος της Ένωσης ήταν πάντα ο Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
Μέχρι τώρα δεν έχει σπάσει ένα άλλο εθιμοτυπικό στην Ένωση Τραπεζών κάθε Πρόεδρος να εκλέγεται παμψηφεί.
Γιατί το αναφέρουμε αυτό;
Στις 16 Φεβρουαρίου 2019 ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.
Τελικώς υποψηφιότητα υπέβαλλαν ο Γιώργος Χαντζηνικολάου Πρόεδρος της Πειραιώς όσο και ο Κώστας Μιχαηλίδης Πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας.
Ο Χαντζηνικολάου από το εκλεκτορικό σώμα των 14 μελών που ψηφίζουν φέρεται να έχει την στήριξη των περισσότερων μάλλον 10 ή 11 αλλά ο Μιχαηλίδης κατέρχεται στην διαδικασία καθώς ποντάρει και ο ίδιος στην στήριξη μελών του εκλεκτορικού σώματος, της κυβέρνησης αλλά και ορισμένων προσωπικοτήτων όπως της Λούκα Κατσέλη η οποία στηρίζει σθεναρά την υποψηφιότητα Μιχαηλίδη.
Ωστόσο με βάση τα δεδομένα του εκλεκτορικού σώματος οι πιθανότητες να εκλεγεί ο Χαντζηνικολάου είναι μεγάλες.
Το βασικό ερώτημα είναι στις 26 Μαρτίου θα αποσυρθεί αυτός που θα πάρει τις λιγότερες ψήφους ή θα συνεχίσει και στον δεύτερο γύρο;
Στο παρελθόν και αναφερόμαστε στην εκλογή Καραμούζη, είχε βάλει υποψηφιότητα και ο Παναγιώτης Θωμόπουλος τότε Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
Όμως ο Θωμόπουλος όταν είδε από τον πρώτο γύρο ότι πλειοψηφούσε ο Καραμούζης, αποσύρθηκε και έτσι στον δεύτερο γύρο ο Καραμούζης εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών.
Το βασικό ερώτημα είναι αυτό το εθιμοτυπικό θα ακολουθηθεί και στις 26 Μαρτίου;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης