Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – Η Ιταλία θα προχωρήσει

tags :
Salvini: Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – Η Ιταλία θα προχωρήσει
Το Κίνημα των 5 Αστέρων διεξάγει διαδικτυακή δημοσκόπηση για το εάν πρέπει να υποστηρίξει την ασυλία Salvini
Την πεποίθηση του πως η κυβέρνηση δεν θα πέσει και ότι η Ιταλία θα συνεχίσει την πορεία της διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini.
Σημειώνεται πως σήμερα Δευτέρα 18/2 το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (5SM) διεξάγει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, το οποίο αφορά άμεσα τον επικεφαλής της Lega και κυβερνητικό εταίρο του.
Το δημοψήφισμα θέτει ως ερώτημα για το εάν το Κίνημα Πέντε Αστέρων θα πρέπει να υποστηρίξει την ασυλία του Salvini, o οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με την απόφασή του να μην επιτρέψει σε μετανάστες να επιβιβαστούν σε ιταλικά λιμάνια.
Στην ψηφοφορία θα συμμετάσχουν αποκλειστικά τα εγγεγραμμένα μέλη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει.
Η Ιταλία θα προχωρήσει ανεξάρτητα από το τι θα αποφασιστεί για το Salvini» τόνισε ο επικεφαλής της Lega όπως μεταδίδει η ιταλικήκ εφημερίδα La Repubblica.
«Είμαστε δύο σε αυτήν την κυβέρνηση.
Η Lega και το Κίνημα των 5 Αστέρων, δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα μόνος μου.
Και πρέπει να πω ότι βρήκα σεβαστούς συνοδοιπόρους, συνεπείς και πιστούς.
Ο Luigi Di Maio είναι σωστό άτομο.
Προσπαθούν να μας κάνουν να είμαστε σε αντιπαράθεση κάθε ημέρα» υποστήριξε ο Salvini
Οι Ιταλοί βουλευτές αναμένεται να κληθούν να αποφασίσουν, εάν πρέπει να αρθεί η κοινοβουλευτική ασυλία του Salvini και να δικαστεί με την κατηγορία της «απαγωγής», που αφορά στο επεισόδιο με το πλοίο Diciotti της Ακτοφυλακής.
Ο επικεφαλής της Lega από την πλευρά του αρνείται κάθε αξιόποινη πράξη.
Salvini επιμένει ότι η άρνηση σε 177 μετανάστες να αποβιβαστούν στη Σικελία τον Αύγουστο 2018 ήταν μια κυβερνητική απόφαση και όχι μια μονομερής κίνηση.
Ο ίδιος κατέθεσε έγγραφο στη Γερουσία νωρίτερα τον Φεβρουάριο 2019 λέγοντας ότι ενήργησε προς το δημόσιο συμφέρον και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την επανεγκατάσταση των μεταναστών.
Ο Di Maio, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte και ο υπουργός Μεταφορών Danilo Toninelli κατέθεσαν επίσης έγγραφα στη Γερουσία για την υποστήριξη της θέσης του Salvini ότι η απόφαση Diciotti λήφθηκε συλλογικά από την κυβέρνηση.
Το Σάββατο (16/2), ένας εισαγγελέας στην πόλη της Κατάνια της Σικελίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε τα έγγραφα, που κατέθεσαν οι τρεις πολιτικοί ενώ εισαγγελικές αρχές απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, πως θα υπάρξει δικαστική έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης