Τελευταία Νέα
Speculator

ΧΑ: Στο «στόχαστρο» ο κινητός μέσος των 200 ημερών και ο κρυφός άσσος στο μανίκι των αγοραστών

tags :
ΧΑ: Στο «στόχαστρο» ο κινητός μέσος των 200 ημερών και ο κρυφός άσσος στο μανίκι των αγοραστών
Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για ανοδική αντίδραση της αγοράς
Μετά τη λύση του σχηματισμού και την ανοδική διαφυγή με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές που καταγράφθηκε στη χθεσινή (18/2) συνεδρίαση το ΧΑ βάζει στο «στόχαστρο» την επόμενη αντίσταση, τον κινητό μέσο των 200 ημερών.
Οι αγοραστές με όπλο τη θετική λύση που προωθείται στο θέμα της πρώτης κατοικίας έσπρωξαν υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές κλείνοντας μάλιστα την αγορά κοντά στα υψηλά ημέρας.
Σύμφωνα τώρα με τεχνικούς αναλυτές η διάσπαση του κινητού μέσου των 200 ημερών είναι το επόμενο στοίχημα και ανοδική διάσπαση θα σπρώξει ακόμα υψηλότερα το ΧΑ, ίσως και στην περιοχή μεταξύ 720-740 μονάδων.
Ο κινητός μέσος πλέον βρίσκεται στις 680 μονάδες, ενώ ήδη αρκετές μετοχές έχουν ξεπεράσει τον δικό τους κινητό μέσο τραβώντας τα βλέμματα περισσότερων αγοραστών.
Οι μόνες μετοχές που εξακολουθούν να έχουν μεγάλη απόσταση είναι οι μετοχές των τραπεζών.
Για τις μετοχές των Lamda, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Αegean, Μυτιληναίος, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Jumbo, η διαφυγή πάνω από το 200άρη ήδη έδωσε υπεραξίες, ενώ για κάποιες από τις παραπάνω μετοχές υπάρχουν επιπλέον περιθώρια ανόδου.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ βρίσκονται οριακά υψηλότερα άρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανοδική κίνηση της αγοράς.
Σύμφωνα με κάποια στελέχη της αγοράς, οι αγοραστές θα μπορούσαν να έχουν ένα κρυφό άσσο στο μανίκι τους και να σπεύσουν να προεξοφλήσουν μία εξέλιξη νωρίτερα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για ανοδική αντίδραση της αγοράς.
Ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως το ΧΑ όταν ερχόταν πολιτική αλλαγή με εκλογή κυβέρνησης με χαρακτηριστικά φιλικά προς τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις, αντιδρά έντονα ανοδικά.
Όπως τονίζουν υπήρξαν εκλογικές αναμετρήσεις που το ΧΑ κατέγραψε άνοδο ακόμα και μεγαλύτερη του 30%.
Οι ευρωεκλογές θα μπορούσαν να δώσουν μία αφορμή για σημαντική άνοδο.
Χθες δημοσιεύτηκε έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές που καταγράφει τις τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου.
Από την έρευνα προκύπτει διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ 11,3%.
Σύμφωνα λοιπόν με χρηματιστηριακά στελέχη, ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα θα έδειχνε και μία τάση για τις εθνικές εκλογές, όταν γίνουν.
Όμως, και από μόνο του ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα μπορούσε, εκτιμούν, να δώσει ώθηση στο χρηματιστήριο, αφού έχει καταγραφθεί παρόμοια τάση και σε προηγούμενες ευρωεκλογές, με την άνοδο να ξεκινάει ακόμα και δύο μήνες πριν την αναμέτρηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης