Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος για την ηχογράφηση Στουρνάρα από Πολάκη – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Άδωνις

Σάλος για την ηχογράφηση Στουρνάρα από Πολάκη – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Άδωνις
Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Σάλος έχει προκληθεί από την παράνομη ηχογράφηση και τη δημοσιοποίηση του διαλόγου που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα με αφορμή το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ.Πολάκης από την Attica Bank.
Στο διάλογο αυτό ο κ.Πολάκης αφού εκφράζει τα συγχαρητήρια του για τον έλεγχο που γίνεται στο δάνειο που έλαβε από την Attica Bank ζητά από τον κ.Στουρνάρα να ερευνήσει και τις υποθέσεις των δανείων του Κήρυκα Χανίων και του κ.Μητσοτάκη, των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των δανείων μιας σειράς πολιτικών, ανάμεσα στους οποίους των Μαρίας Σπυράκη και Άδ. Γεωργιάδη καθώς και τα δάνεια που έχει λάβει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ωστόσο, η παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας και η δημοσιοποίηση αυτής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του εισαγγελέα, την ώρα που διατυπώνονται ερωτήματα για το κατά πόσο ο κ.Πολάκης μπορεί να παραμείνει στο υπουργικό αξίωμα του.

Γεωργιάδης: Να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας – Ευθεία παραβίαση του ποινικού κώδικα

Συγκεκριμένα, η ΝΔ , με ανακοίνωση της, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».
«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους.
Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» ανέφερε η ΝΔ ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινές του δηλώσεις επεσήμανε την ανάγκη να παρέμβει ο εισαγγελέας.
«Εισαγγελέας έπρεπε να έχει ασκήσει ήδη δίωξη.
Έχουμε ευθεία παραβίαση του ποινικού κώδικα, καθώς όταν ο ένας από τους δύο συνομιλητές καταγράφει τον άλλον, τότε απαιτείται ρητή συγκατάθεση του δεύτερου και όχι απλώς ενημέρωσή του.
Ζούμε σε μία χώρα απόλυτης παρακμής» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος εκτιμούσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο, όμως πλέον απορεί αν ο Τσίπρας θα αφήσει την χώρα σε τέτοιο καθεστώς...

Φίλης: Να ερευνηθεί πώς έγινε η ηχογράφηση

Εν τω μεταξύ, να ερευνηθεί πώς έγινε η ηχογράφηση του κ.Στουρνάρα ζητά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη.
«Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί.
Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν.
Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.
Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης αν και σημείωσε ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».
Ωστόσο ο κ.Φίλης πρόσφερε κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για το προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica Bank.
«Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια.
Είναι ηθικό;
Ποια ανηθικότητα διέπραξε;
Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός;
Δεν έδωσε εγγυήσεις;
Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγύησεις αποπληρωμής;
Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;» διερωτήθηκε ο κ.Φίλης.

Καρανικόλας (ΠΑΣΟΚ): Ο Πολάκης εκφράζει τον καθεστωτικό της κυβέρνησης Τσίπρα

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ.
«Ο Πολάκης εκφράζει τον καθεστωτικό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Σπύρος Καρανικόλας, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
«Ο αυτόκλητος "κήρυκας της ηθικής" κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη.
Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως Δήμαρχος είχε διπλά βιβλία.
Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του.
Είναι αυτός που έχει εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.
Να τον χαίρονται….» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής.

Ο διάλογος Στουρνάρα – Πολάκη

Ο διάλογος που ηχογράφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα documentonews.gr.
Σημειώνεται πως η συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα έγινε για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο κ.Πολάκης από την Attica Bank και το οποίο είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τη ΝΔ να διερωτάται πως είναι δυνατόν ο κ.Πολάκης για να πάρει το δάνειο να βάζει σε υποθήκη ακίνητο που είναι ήδη υποθηκευμένο σε άλλο δάνειο και με το Κίνημα Αλλαγής να αναφέρει πως ο κ.Πολάκης είναι εκτεθειμένος πολλάκις.
Ακολουθεί ο διάλογος όπως δόθηκε στη δημοσιότητα:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.
Σ: Γεια σας τι κάνετε;
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.
1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ:Μπα, όλοι δικοί μου είναι.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, καλά.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Καλό απόγευμα.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Καλό απόγευμα.

Νέα ανάρτηση Πολάκη

Της δημοσιοποίησης της συνομιλίας ακολούθησε νέα ανάρτηση του Π. Πολάκη στην σελίδα του στο Facebook.
-Και τωρα παληκάρια των βόθρων της "ενημερωςης" που βγάλατε της ψυχής σας τη Χολη δυο μερες;;;;; Πιείτε την πορτοκαλάδα σας......
-Και τωρα κύριε Αρχιτραπεζιτα;;
Θα περιμενω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο....Μετα ,αν δεν ,....θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα...
Η δολοφονία χαρακτήρα ,η αλήτικη επίθεση εναντίον σε μένα και στην οικογένεια μου που εκτυλίχθηκε αυτές τις μερες απο ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ,δεν θα περάσει ετςι απλα κύριε Στουρναρα !!! ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 4 ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ!!!!(κατ'αρχην).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης