Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Sullivan, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Sullivan, είχε σήμερα (19/2/2019) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Sullivan συνεχάρη τον κ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κύπρο, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Sullivan για την προσεχή σύγκληση της τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ στην Κρήτη.
Παράλληλα, αμφότεροι οι υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και την περαιτέρω προώθησή του.
Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον κ. Sullivan για τη συμμετοχή του στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου 2019 στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας θα μπορούσε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης