Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Σημαντικό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία από δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα

Moody’s: Σημαντικό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία από δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα
Η Moody’s προειδοποιεί για τους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα
Η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί σημαντικό πλήγμα σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Donald Trump αποφασίσει να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, προειδοποιεί σε έκθεσή της η Moody’s.
Όπως εκτιμά ο αμερικανικός οίκος, οι δασμοί, θα μπορούσαν να διαταράξουν περίπου 500 δισεκ. δολάρια εμπορικών ροών ετησίως και να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία, με μεταβολή των τιμών και δημιουργία αναποτελεσματικότητας.
«Ο αντίκτυπος θα έπληττε τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Ο ήδη αποδυναμωμένος ρυθμός παγκόσμιας ανάπτυξης θα επιδεινώσει τις πιέσεις, προκαλώντας ευρύτερο χτύπημα στις επιχειρήσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών εν μέσω των αυστηρότερων οικονομικών συνθηκών«, επισημαίνει ο οίκος.
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα επηρεαστούν περισσότερο, με τους δασμούς να πλήττουν καίρια τα κέρδη.
«Μετά την εφαρμογή των δασμών, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να απορροφήσουν το αυξημένο κόστος για να προστατεύσουν τον όγκο των πωλήσεων, να μεταβιβάσουν το κόστος των τελών στους πελάτες ή τους προμηθευτές ή να εφαρμόσουν ένα συνδυασμό προσεγγίσεων για τον μετριασμό των επιπτώσεων στην κερδοφορία τους».
Οι αναλυτές της Moody's αναφέρουν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις θα ήταν ιδιαίτερα έντονες για κατασκευαστές της Ιαπωνίας, της Κορέας, του Μεξικού και της Γερμανίας.
Οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα έμεναν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης