Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεθνής Τύπος: Η διαμάχη Στουρνάρα - Πολάκη ανέδειξε την τεταμένη σχέση ΤτΕ με ΣΥΡΙΖΑ

Διεθνής Τύπος: Η διαμάχη Στουρνάρα - Πολάκη ανέδειξε την τεταμένη σχέση ΤτΕ με ΣΥΡΙΖΑ
Η διαμάχη Πολάκη - Στουρνάρα και κυρίως η δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας έκανε τον γύρο του κόσμου
Τον γύρο του κόσμου έκανε η διαμάχη Πολάκη - Στουρνάρα με αφορμή το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Μάλιστα, η κόντρα πήρε μεγαλύτερη διάσταση όταν ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνομιλίας επικοινωνίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

FT: Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας κατηγορεί τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση

Οι Financial Times εστιάζουν στους ισχυρισμού του Γιάννη Στουρνάρα για απόπειρα παρέμβασης στο έργο του από τον κ. Πολάκη.
Στο δημοσίευμα περιγράφεται πως άρχισε η διαμάχη των δύο, ενώ επισημαίνεται ότι ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε πως επικοινώνησε με τον κ. Στουρνάρα για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank.
«Η διαμάχη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας έχει αναδείξει την τεταμένη σχέση σχετικά με την οικονομική πολιτική μεταξύ του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση τέσσερα χρόνια πριν.
Ο κ. Στουρνάρας έχει κατά καιρούς διαχωρίσει τη θέση του από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, και πρόσφατα μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση της πρότασης για προληπτική πιστωτική γραμμή μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο του περασμένου έτους» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Washington Post: Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης διαμαρτύρεται και υποστηρίζει ότι υπουργό παρενέβη στο έργο του

Η  Washington Post αναδημοσιεύει την ανταπόκριση του Associated Press σχετικά με τη διαμάχη του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα.
 «Ο κεντρικός τραπεζίτης της  Ελλάδας διαμαρτύρεται για παρέμβαση υπουργού» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου παρατίθενται και σχετικά αποσπάσματα από τη δήλωση του κ. Στουρνάρα.
«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας -υπουργός Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα- έχει τεταμένη σχέση με την Αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα και συχνά μπαίνει στο στόχαστρο φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Bloomberg: Νέα διαμάχη στην Ελλάδα σχετικά με την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας

«Νέα διαμάχη στην Ελλάδα σχετικά με την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας μετά τη διαρροή μια τηλεφωνικής συζήτησης μεταξύ του διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, κι ενός υπουργού» επισημαίνει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εντάσεις μεταξύ Στουρνάρα και κυβέρνησης κατά καιρούς αναζωπυρώνονται μετά τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2015.
Η τελευταία κόντρα προέκυψε σε μια στιγμή, όπου οι κεντρικές τράπεζες δέχονται έντονη κριτική από τις κυβερνήσεις, από τη Fed έως την Bank of Italy.

Reuters: Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης ζητά από την κυβέρνηση να συγκρατήσει υπουργό

Στην κόντρα Πολάκη - Στουρνάρα αναφέρεται και το Reuters σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης ζητά από την κυβέρνηση να συγκρατήσει υπουργό».
Το Reuters αφού επισημαίνει ότι ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε πως έλαβε δάνειο, επισημαίνει ότι τα σχόλια του «πυροδότησαν μια οργισμένη αντίδραση από τους πολιτικούς αντιπάλους, που υποστήριξαν ότι οι απλοί Έλληνες δεν είχαν την ίδια πρόσβαση στον δανεισμό.
Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικές όσον αφορά τα καταναλωτικά δάνεια καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης