Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France-KLM: Περιορίστηκαν οι ζημίες το δ΄ τρίμηνο 2018, στα 218 εκατ. ευρώ - Στα 6,54 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
Air France-KLM: Περιορίστηκαν οι ζημίες το δ΄ τρίμηνο 2018, στα 218 εκατ. ευρώ - Στα 6,54 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της εταιρείας από πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4% στα 6,54 δισ. ευρώ
Περιορίστηκαν οι ζημίες της αεροπροικής Air France-KLM για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ ο έλεγχος των δαπανών για το σύνολο του έτους αντιστάθμισε εν μέρει τον αντίκτυπο των απεργιών στην Air France και την άνοδο στις τιμές καυσίμων.
Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες της γαλλό-ολλανδικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 218 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018, έναντι 928 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4% στα 6,54 δισ. ευρώ, δεχόμενες ώθηση από την αύξηση της κίνησης επιβατών, ενώ τα έσοδα από τις τρέχουσες δραστηριότητες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -82,4% στα 40 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Air France-KLM, Benjamin Smith, ο έλεγχος των δαπανών για το 2018 «βοήθησε να αντσταθμιστεί εν μέρει ο αντίκτυπος των απεργιών στην Air France για το πρώτο μισό του έτους, καθώς και οι σημαντικές αντιστάσεις στον τομέα των καυσίμων», καθώς τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το σύνολο του 2018 υπερδιπλασιάστηκαν στα 409 εκατ. ευρώ.
Για το 2019, η εταιρεία αναμένει αύξηση στις τιμές καυσίμων κατά 650 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 5,6 δισ. ευρώ συνολικά, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αναμένει χαμηλότερα έσοδα στη μονάδα επιβατών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης