Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μυστικές συντάξεις σε Βέλγους και Βρετανούς πολίτες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί!

Γερμανία: Μυστικές συντάξεις σε Βέλγους και Βρετανούς πολίτες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί!
Δεκάδες συνταξιούχοι στο Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να λαμβάνουν μυστικές πληρωμές από τη Γερμανία για συνεργασία με τη ναζιστική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με έγγραφο που υποβλήθηκε στο βελγικό κοινοβούλιο, όπως μεταδίδει το Euronews.
Οι εθνικές αρχές δεν γνωρίζουν την ταυτότητά τους, η οποία είναι γνωστή μόνο στους γερμανούς πρεσβευτές σε κάθε χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληρωμές είναι αφορολόγητες.
Περίπου 30 Βέλγοι λαμβάνουν τα χρήματα, με τον αριθμό στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην αναφέρεται στο έγγραφο.
Πρόκειται για πολίτες που υποσχέθηκαν πίστη και υπακοή στον Χίτλερ μετά την κατοχή του Βελγίου από τη Γερμανία και υπέγραψαν να υπηρετήσουν στα SS.
Παρόλο που πολλοί από αυτούς τελικά κρίθηκαν ένοχοι για συνεργασία από τα βελγικά δικαστήρια.
Μία ομάδα γαλλόφωνων πολιτικών στο Βέλγιο υπέβαλε πρόταση στο κοινοβούλιο για να ζητήσει από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ομολόγους του στο Βερολίνο.
Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα με ψηφοφορία.
Η κατάσταση είναι αντίστοιχη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πρώην μέλη των SS λαμβάνουν επίσης συντάξεις απευθείας από τη Γερμανία, χωρίς οι πληρωμές να κοινοποιούνται ή φορολογούνται από τις βρετανικές αρχές, όπως αναφέρουν οι Βέλγοι βουλευτές.
Τα σχετικά ποσά εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 435 και 1.275 ευρώ το μήνα.
Οι Βέλγοι βουλευτές προέτρεψαν την κυβέρνηση να «αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη - φορολογική, κοινωνική και μνήμης - με βάση τις ιστορικές και ηθικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ιδρυτές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας και της Γερμανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης