Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Μείωση της έκθεσης στις αναδυόμενες αγορές σε 7% από 12%

Credit Suisse: Μείωση της έκθεσης στις αναδυόμενες αγορές σε 7% από 12%
Ευάλωτες οι αγορές σε ενδεχόμενο ναυαγίου των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας
Σε μείωση της έκθεσης της στις αναδυόμενες αγορές στο 7% από 12% προχώρησε η Credit Suisse.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της τράπεζας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι' αυτή την απόφαση, μεταξύ των οποίων μια αναμενόμενη ανάκαμψη στην Κίνα, τον εφησυχασμό για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και την ευρύτερη αισιοδοξία στις αναδυόμενες αγορές.
«Στο βασικό μας σενάριο, αναμένεται μόλις 2% υπεραπόδοση, αλλά στο risk σενάριο αναμένεται υποχώρηση κατά 11%» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση.
Το iShares MSCI Emerging Markets ETF (EEM) ενισχύεται κατά 8,6% κατά του κλείσιμο της Τρίτης (19/2/2019), ενώ το περασμένο έτος το ΕΕΜ υποχώρησε κατά 17,1%.
Τα πρόσφατα στοιχεία που προέρχονται από την Κίνα, τη μεγαλύτερη οικονομία ενός των αναδυόμενων αγορών, έχουν χαλαρώσει.
Την ίδια στιγμή, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε επίσης με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τριών δεκαετιών το 2018.
Αυτή η επιβράδυνση ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι οι κινεζικές αρχές θα παρέμβουν και ότι η οικονομία της Κίνας θα ξαναβρεί το βηματισμό της.
Ωστόσο, «υπάρχει μόνο μια περιορισμένη αντίδραση πολιτικής για την ανάκαμψη της οικονομίας».
Στο μέτωπο του εμπορίου, οι προσδοκίες ότι Κίνα και ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία έχουν ενισχυθεί τόσο πολύ που στους επενδυτές επικρατεί εφησυχασμός.
«Κατά συνέπεια η αγορά φαίνεται ευάλωτη στο ενδεχόμενο ενός απογοητευτικού αποτελέσματος στις διαπραγματεύσεις» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης