Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker - May: Προσωρινό τo «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα - Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες

Juncker - May: Προσωρινό τo «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα - Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες
Το «backstop» για την αποφυγή «σκληρών» συνόρων στην Ιρλανδία, είναι προσωρινό, δήλωσαν οι Jean-Claude Juncker και Theresa May, μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες
Το «backstop» που προβλέπει η συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, με στόχο την αποφυγή «σκληρών» συνόρων στο νησί της Ιρλανδίας, είναι προσωρινό, δήλωσαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα (20/2/2019) στις Βρυξέλλες.
«Οι συνομιλίες τους κάλυψαν τις εγγυήσεις που θα μπορούσαν να δοθούν όσον αφορά το “backstop”, το οποίο υπογραμμίζει και πάλι τον προσωρινό χαρακτήρα του και παρέχει την κατάλληλη νομική ασφάλεια και στις δύο πλευρές», αναφέρεται στην κοινή δήλωση των Juncker και May.
«Και οι δύο επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να αποφύγουν ένα σκληρό σύνορο στο νησί της Ιρλανδίας και να σεβαστούν την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου», συνεχίζει η δήλωση.
Όπως προστίθεται στη δήλωση, οι Juncker και May συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.
«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και κάλεσαν τις ομάδες τους να συνεχίσουν να διερευνούν τις επιλογές με θετικό πνεύμα.
Θα επανεξετάσουν την πρόοδο και πάλι τις επόμενες μέρες, αντιλαμβανόμενοι το αυστηρό χρονοδιάγραμμα και την ιστορική σημασία του να θέσουν την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια πορεία προς μια βαθιά και μοναδική μελλοντική εταιρική σχέση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κοινή δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης