Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Αισιοδοξία για μια διατλαντική εμπορική συμφωνία

Malmstrom (Κομισιόν): Αισιοδοξία για μια διατλαντική εμπορική συμφωνία
Αισιόδοξη σχετικά με την προοπτική μιας διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας, εμφανίστηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom
Αισιόδοξη σχετικά με την προοπτική μιας διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας, εμφανίστηκε σήμερα (21/2/2019) η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom.
Η Malmstrom, η οποία προσπαθεί να λάβει το «πράσινο φως» από τις κυβερνήσεις της ΕΕ για να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ τη μείωση των δασμών για βιομηχανικά προϊόντα, δήλωσε ότι μια τέτοια περιορισμένη συμφωνία θα ήταν λιγότερο πολιτικά αμφιλεγόμενη από οποιαδήποτε γενικευμένη συμφωνία.
Όπως δήλωσε, ένα σχέδιο που είχε εκπονηθεί πριν από την προεδρική εκλογή του Donald Trump το 2016, για μια ευρεία διατλαντική εμπορική συμφωνία, παραμένει ακόμη στην «κατάψυξη».
«Μια μικρότερη εμπορική συμφωνία που θα επικεντρωθεί μόνο στα βιομηχανικά προϊόντα - αυτό νομίζω ότι θα ήταν εφικτό», δήλωσε η Malmstrom από το Βουκουρέστι, όπου οι υπουργοί Εμπορίου των 28 χωρών της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν το θέμα αύριο, Παρασκευή.
«Είναι μια περιορισμένη συμφωνία που θα μπορούσαμε να πετύχουμε αρκετά γρήγορα αν τα κράτη μέλη συμφωνούσαν με αυτό», πρόσθεσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης