Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 98,5 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 98,5 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία για την δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/2) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, καταγράφοντας περαιτέρω πτώση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στιε 98,5 μονάδες, έναντι 99,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίες ανέμεναν πτώση στις 98,9 μονάδες.
Αυτός ήταν ο έκτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποία ο δείκτης σημείωσε πτώση, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες, υποχώρησε στις 93,8 μονάδες, έναντι 94,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 94,3 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, σημειώθηκε πτώση στις 103,4 μονάδες, έναντι 104,5 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 103,9 μονάδες.
«Το σκληρό Brexit δεν έχει φύγει σε καμία περίπτωση ακόμα από το τραπέζι», σχολίασε το οικονομικό ινστιτούτο μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, προσθέτοντας ότι «η οικονομικά αδύναμη φάση στη Γερμανία αναμένεται να συνεχιστεί».
Επιπλέον, το οικονομικό ινστιτούτο ανέφερε ότι «η απειλή των τιμωρητικών δασμών του Trump δεν έχει αντικατοπτριστεί ακόμα στα στοιχεία του κλίματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης