Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός κούρσας για την ΕΚΤ ο Weidmann; Aνανέωση θητείας στην Bundesbank θα προτείνει το ΥΠΟΙΚ

Εκτός κούρσας για την ΕΚΤ ο Weidmann; Aνανέωση θητείας στην Bundesbank θα προτείνει το ΥΠΟΙΚ
Πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο για να παραμείνει ο Jens Weidmann στο «τιμόνι» της Bundesbank για άλλα οκτώ χρόνια θα υποβάλει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου
Πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο για να παραμείνει ο Jens Weidmann στο «τιμόνι» της Bundesbank για άλλα οκτώ χρόνια θα υποβάλει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε σήμερα (22/2/2019) η εκπρόσωπος του υπουργείου.
«Δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου», δήλωσε η εκπρόσωπος όταν ερωτήθηκε αν θα μπορούσε να επιβεβαιώσει έαν οι υπουργοί θα εγκρίνουν την πρόταση.
Η ανανέωση της θητείας του Weidmann θεωρητικά δεν θα έβγαζε τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη από την κούρσα για την αντικατάσταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη Οκτωβρίου.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, φαβορί για τη θέση θεωρείται ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.
Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και η κατανομή των θεσμικών θέσεων της ΕΕ, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον διάδοχο του Mario Draghi σδτην προεδρία της ΕΚΤ.
Ο Γάλλος Villeroy θεωρείται φαβορί επειδή η Γερμανία προτιμά την προεδρία της Κομισιόν, την οποία αναμένεται να κερδίσει ο εκλεκτός του ΕΛΚ, Manfred Weber.
Στην περίπτωση ωστόσο που η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών ανατρέψει τα δεδομένα για τον επόμενο πρόεδρος της Επιτροπής, δεν αποκλείεται ο Weidmann να καταλήξει στο τιμόνι της ΕΚΤ.
Να σημειωθεί ότι η θητεία του Weidmann στην Bundesbank λήγει τον Απρίλιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης