Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νιγηρία: Κανονικά διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές - Επίθεση σε πόλη και εκρήξεις πριν ανοίξουν οι κάλπες

Νιγηρία: Κανονικά διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές - Επίθεση σε πόλη και εκρήξεις πριν ανοίξουν οι κάλπες
Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα, με μία βδομάδα καθυστέρησης, μετά την αναβολή που είχε αποφασιστεί στις 16/2 για λόγους ασφαλείας
Προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα , Σάββατο 23/2, στη Νιγηρία και ήδη ψήφισε ο πρόεδρος Muhammadu Buhari, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2015.
Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα, με μία βδομάδα καθυστέρησης, μετά την αναβολή που είχε αποφασιστεί στις 16/2 για λόγους ασφαλείας.
Oι εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής είναι μία κούρσα για δύο, καθώς ο Buhari θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και μία δεύτερη θητεία απέναντι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, επιχειρηματία και πρώην αντιπρόεδρο Atiku Abubakar.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Στο μεταξύ,  ισλαμιστές μαχητές επιτέθηκαν νωρίς το Σάββατο 23/2 σε πόλη στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, αναγκάζοντας τους πολίτες να φύγουν λίγη ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Φύγαμε μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας και εκατοντάδες άλλους" ανέφερε τηλεφωνικά στο Reuters o Ibrahim Gobi, που μένει στην πόλη Geidam στην επαρχία Υobe.
"Tώρα τρέχουμε και κρυβόμαστε στους θάμνους" συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο στο Reuters για εκρήξεις στην πόλη Maiduguri, πρωτεύουσα της γειτονικής επαρχίας Borno.
H βορειοανατολική Νιγηρία πλήττεται εδώ και μία δεκαετία από την Μπόκο Χαράμ, ενώ τους τελευταίους μήνες γίνονται επιθέσεις και από θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης