Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump στέλνει στον ΟΗΕ την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Καναδά Kelly Craft με "ψαλιδισμένες" αρμοδιότητες

Reuters: Ο Trump στέλνει στον ΟΗΕ την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Καναδά Kelly Craft με
Η Craft ήταν η βασική διαπραγματευτής της νέας εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν φέτος οι ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό 
Νέα υποψήφια πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ όρισε ο πρόεδρος Trump μετά την απομάκρυνση της Nikki Haley.
Μετά από 4 μήνες αναζήτησης ορίστηκε αντικαταστάτρια της Ηaley, αλλά με περιορισμένες αρμοδιότητες, η μέχρι πρότινος Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Καναδά Kelly Craft.
Η Craft, θεωρείται ισχυρό χαρτί στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα λόγω των δωρεών που συγκεντρώνει από τη γενέτειρα της το Κεντάκι προς το κόμμα.
Την υποψηφιότητα της για τη θέση της πρέσβειρας στα Ηνωμένα Έθνη στήριξε ο γερουσιαστής του Κεντάκι, Mitch McConnell.
Η Craft αν και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Haley δεν αναμένεται να αναλάβει και θέση στο υπουργικό συμβούλιο όπως κατείχε η προκάτοχός της, η οποία θεωρείτο ανώτερος υπάλληλος του Λευκού Οίκου, καθώς ο πρόεδρος Trump αποφάσισε να υποβαθμίσει τη θέση.
«Η Kelly έχει κάνει εξαιρετική δουλειά αντιπροσωπεύοντας το Έθνος μας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάτω από την ηγεσία της, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στο ανώτατο επίπεδο», δήλωσε ο Trump σε tweet ανακοινώνοντας την απόφασή του.
Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo χαρακτήρισε την Craft «ένα εξαιρετικά καλά καταρτισμένο άτομο» και «εξαιρετικό υποστηρικτή της εθνικής ασφάλειας και των οικονομικών συμφερόντων της Αμερικής στον Καναδά».
Η Craft ήταν η βασική διαπραγματευτής της νέας εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν φέτος οι ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό ενώ ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Καναδά δημιούργησε αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας με Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς Γερουσιαστές στο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης