Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Εκλογικό θρίαμβο Salvini στις περιφερειακές εκλογές στη Σαρδηνία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Deutsche Welle: Εκλογικό θρίαμβο Salvini στις περιφερειακές εκλογές στη Σαρδηνία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ο Salvini πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές να προκαλέσει εθνικές εκλογές, δημιουργώντας έτσι μια νέα δεξιά συμμαχία 
Μια μεγάλη εκλογική νίκη περιμένει αύριο (24/2) τον Matteo Salvini καθώς η Λέγκα του Βορά αναμένεται να κερδίσει τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Σαρδηνία.
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στο κοσμοπολίτικο νησί και μετά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία επιδόθηκε στις selfie με θαυμαστές και ψηφοφόρους.
Η μουσική ποπ ήταν εκκωφαντική στην πλατεία του Σάσαρι, στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας όπου αύριο θα ανοίξουν οι κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές.
Στην σκηνή βρίσκεται ένα αστέρι της πολιτικής, ο Matteo Salvini, με την πλάτη στο κοινό. Από το μπράτσο κρατά έναν νεαρό και βγάζει selfie.
Από πίσω του περιμένει ουρά ο κόσμος για να κάνει το ίδιο, ανάμεσα τους και μια οικογένεια που από το χρώμα του δέρματος των μελών της, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι μάλλον μετανάστες
Κάθε 30 δευτερόλεπτα ο Salvini βγάζει και μια αναμνηστική φωτογραφία. Κι αυτό κρατά δύο ολόκληρες ώρες.
Οοπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Deutshe Welle, «αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της προεκλογικής του εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές στη Σαρδηνία.
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών με τον αποφασιστικό του τρόπο και την σκληρή γραμμή απέναντι στους μετανάστες έχει γίνει λαοφιλής.
Στις σφυγμομετρήσεις βρίσκεται μπροστά. Εάν θεωρητικά ήθελε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού με τους εθνολαϊκιστές των 5 Αστέρων, θα είχε καλές πιθανότητες να γίνονταν ο επόμενος πρωθυπουργός στη χώρα».
Πολιτικοί σχολιαστές εικάζουν ότι δεν αποκλείεται να το κάνει μετά τις αυριανές περιφερειακές εκλογές στη Σαρδηνία.
Πριν από 14 ημέρες σε παρόμοιες εκλογές στο Αμπρούτσο, εξελέγη ένας νεοφασίστας από τους «Αδελφούς της Ιταλίας».
Σε ερώτηση της Deutsche Welle, εάν θέλει όντως να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας του, ο Salvini χαμογελά αλλά μετά δηλώνει ότι είναι ο υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια, κατά της Μαφίας, των ναρκωτικών, των λαθρεμπόρων και των τρομοκρατών και ότι είναι τιμή του που κάνει αυτήν τη δουλειά.

Η προεκλογική εκστρατεία Salvini αναμένεται να αποδώσει 

Επί έξι ημέρες ο Salvini όργωσε τη Σαρδηνία και παρουσίασε τις αυριανές εκλογές ως βαρόμετρο για την Ιταλία. «Έχετε την επιλογή ανάμεσα στη Λέγκα και τους Αριστερούς, ανάμεσα στο μέλλον και την κατάρρευση.
Ας απελευθερωθούμε από τους Αριστερούς» φώναζε στους οπαδούς του στην ψαραγορά της μικρής παραλιακής πόλης Αλγκέρο.
Ως Αριστερούς δεν εννοεί μόνο τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Κομμουνιστές αλλά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, τον αντιπαθητικό κυβερνητικό του εταίρο. Στις ομιλίες του συνηθίζει να καταφέρεται κατά της μετανάστευσης, υπόσχεται την ακύρωση της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό και περισσότερο σεβασμό στο ιταλικό έθνος..
Οι κάτοικοι της Σαρδηνίας θα ήθελαν πολύ τον Salvini πρωθυπουργό της χώρας. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους που μέχρι τώρα ψήφιζαν τα Πέντε Αστέρια, θα ψηφίσουν αύριο αλλά και στις Ευρωεκλογές τη Λέγκα.
«Ο Salvini ξέρει να χειρίζεται τα προβλήματα» λένε αρκετοί.
Και κάπως έτσι, ο υπουργός Εσωτερικών κερδίζει τον θαυμασμό και την προσοχή των Ιταλών. Όχι όμως μόνον αυτών αλλά και του 82χρονου πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi, που καλοβλέπει τυχόν συνασπισμό με τη Λέγκα και το νεοφασιστικό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας.
«Η Ιταλία βρίσκεται σε σύγχυση και στρέφεται όλο και περισσότερο προς τα δεξιά» λέει στην DW ο Antonio di Rossa, διευθυντής σύνταξης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Σαρδηνίας "La Nouva Sardegna".
Ο δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Salvini και είναι πεπεισμένος ότι πορεύεται πολύ έξυπνα και με συγκεκριμένο σχέδιο.
«Είναι ένας πολιτικός με συγκεκριμένη στρατηγική αλλά χωρίς κουλτούρα και βαθιά γνώση. Κάνει ό,τι του φαίνεται χρήσιμο, χωρίς να βασίζει τις πράξεις τους σε κάποια πεποίθηση» προειδοποιεί ο di Rossa προσθέτοντας ότι οι εθνικιστές των Πέντε Αστέρων, οι κυβερνητικοί σύμμαχοί του, διέρχονται βαθιά κρίση διότι είναι συνεχώς αρνητικοί με όλα.
«Νομίζω ότι ο Salvini θέλει μετά τις ευρωεκλογές να προκαλέσει εθνικές εκλογές, δημιουργώντας έτσι μια νέα δεξιά συμμαχία. Μετά από αυτές τις εκλογές θα έχουμε πιθανότατα νέα κυβέρνηση» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης