Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov: Η Ρωσία μπορεί να αστυνομεύσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία

Lavrov:  Η Ρωσία μπορεί να αστυνομεύσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία
Η Ρωσία εκτιμά ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να δημιουργήσει τη δική της ζώνη χωρίς να ζητήσει και να λάβει τη συγκατάθεση του Σύρου προέδρου
Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε μια προτεινόμενη «ζώνη ασφαλείας» κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Συρίας με την Τουρκία, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Η εν λόγω πρόταση έρχεται εμμέσως σε αντίθεση με εκείνη της Άγκυρας, η οποία επιθυμεί να δημιουργήσει τη δική της ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.
Η Ρωσία εκτιμά ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να δημιουργήσει τη δική της ζώνη χωρίς να ζητήσει και να λάβει τη συγκατάθεση του Σύρου προέδρου Bashar al - Assad.
O Lavrov τόνισε ότι η μορφή της ζώνης ασφαλείας βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης από στρατιωτικούς ηγέτες και οποιαδήποτε απόφαση θα λάβει υπόψη στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συμφέροντα της Δαμασκού και της Άγκυρας.
«Έχουμε εμπειρία στον συνδυασμό των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός, των μέτρων ασφαλείας και της δημιουργίας ζωνών αποκλιμάκωσης με την ανάπτυξη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας», ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης