Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Ψηφοθηρική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου

Γ. Παπανδρέου: Ψηφοθηρική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει στις επερχόμενες εκλογές υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ
Την θέση ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου είναι ψηφοθηρική διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γ. Παπανδρέου.
«Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσετ τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους εν όψει εκλογών» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παπανδρέου.
Όπως είπε, ο σοσιαλιστικός χώρος χρειάζεται αυτονομία, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ότι είναι ένας συντηρητικός χώρος, που συμμάχησε με ένα ακροδεξιό κομμάτι.
Κληθείς να σχολιάσει την ένταξη των Μωραΐτη και Τόλκα στο υπουργικό σχήμα, ο κ.Παπανδρέου υποστήριξε πως αν τον ρωτούσαν, θα τους έλεγε πως ήταν λάθος αυτό που έκαναν.
Ο κ.Παπανδρέου διέψευσε τις φήμες ότι του πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει επίτροπος, σημειώνοντας ότι θίγεται μόνο που ακούει ότι του έγινε πρόταση, γιατί, όπως είπε, ο ίδιος δε θα διαπραγματευόταν ποτέ τις θέσεις του ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά τις εκλογές που όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει.
«Ας αξιολογήσει τα λάθη του, ας κάνει την αυτοκριτική του γιατί συγκάλυψε τον καραμανλισμό, είχε προσωπική συνεργασία με τον κ Παυλόπουλο και τον κ Καμένο και εδώ είμαστε» είπε ο κ.Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι δε βλέπει πως έχουν αναγνωρίσει τα λάθη τους, επισημαίνοντας ότι προσπαθούν να προστατέψουν τον πρώην ηγέτη τους και ο ίδιος δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη γιατί δεν έχει θετική εμπειρία από τη διακυβέρνηση Σαμαρά.
Επιπλέον, ανακοίνωσε πως στις εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα ενώ κληθείς να σχολιάσει την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, ο κ.Παπανδρέου τόνισε πως όλοι κάνουν λάθη σε όποια κυβέρνηση και αν είναι, από όποια θέση και αν είναι, αναφέροντας πάντως πως «σημασία έχει στις βασικές μας επιλογές να είμαστε σωστοί».
«Πιστεύω πως ήμασταν σωστοί.
Έπρεπε να παλέψουμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις, δεν έπρεπε να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ» τόνισε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος ερωτήθηκε για ακόμα μια φορά για το εάν έπρεπε να πάει σε δημοψήφισμα το 2011.
«Πιστεύω ότι αν το είχαμε χειριστεί διαφορετικά, και δημοψήφισμα θα κάναμε και θα το κερδίζαμε και θα είχαμε φύγει νωρίτερα από τα μνημόνια» είπε ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη «να υπάρξουν πολιτικές που να φέρουν πίσω» τους χιλιάδες Έλληνες που έχουν φύγει από την Ελλάδα.
«Χρειάζεται αξιοκρατία, διαφάνεια, ένα κράτος με εθνικούς στόχους, που να μην σπαταλά» υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης