Τον Απρίλιο 2019 θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τον Απρίλιο 2019 θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Τουρκία: Τον Απρίλιο 2019 θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Τον Απρίλιο του 2019 θα λειτουργήσει εν τέλει το κολοσσιαίο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από μπαράζ αναβολών.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan επιθυμούσε το έργο να ολοκληρωθεί πριν τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, ωστόσο η κατασκευαστική εταιρεία δεν δύναται να το πραγματοποίησει.
Σύμφωνα με την εφμερίδα «Hurriyet», το "Istanbul Airport" αναμένεται να είναι επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικό πριν από την 7η Απρίλιου 2019.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Recep Tayyip Erdogan είχε προσγειωθεί με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο, στήνοντας ένα επικοινωνιακό υπερθέαμα.
Ωστόσο, από τότε έως σήμερα, λίγες μόνο πτήσεις πραγματοποιήθηκαν.
Η πλήρης λειτουργία του αναβλήθηκε, αρχικά, έως τον Ιανουάριο κι αργότερα έως τον Μάρτιο 2019.
Αυτή την φορά, πάντως, οι αρμόδιοι δηλώνουν βέβαιοι ότι το σχέδιο θα λάβει σάρκα και οστά.
Η μεταφορά του νέου αεροδρομίου από το υπάρχον αεροδρόμιο «Ατατούρκ» θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3 το πρωί (2 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 45 ώρες.
Η IGA, η κατασκευαστική και διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις με αναρτήσεις στον ιστότοπό της σύντομα.
Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Αερολιμένων (DHMI) σημειώνει ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με τη νέα καθυστέρηση.
Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα μπορεί να διαχειριστεί 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και μπορεί να επεκταθεί για να φιλοξενεί έως και 200 εκατομμύρια, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της χώρας στην τελετή των εγκαινίων.

Διαβάστε: Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ένας μελλοντικός παγκόσμιος γίγαντας

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS