Κόσοβο: Δεν θα ανασταλούν οι δασμοί στα προϊόντα της Σερβίας

Κόσοβο: Δεν θα ανασταλούν οι δασμοί στα προϊόντα της Σερβίας
Κόσοβο: Οι δασμοί κατά Σερβίας αποτρέπουν την κατάτμηση της χώρας
Οι δασμοί που έχουν επιβληθεί στα σερβικά αγαθά δεν θα ανασταλούν, επανέλαβε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ramush Haradinaj.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή εμποδίζει οποιαδήποτε σχέδια εδαφικών ανταλλαγών μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου.
Υπενθυμίζεται πως η εισαγωγή της αύξησης του φόρου κατά 100% στις εισαγωγές από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει προκαλέσει σημαντικές ζημίες στις επιχειρήσεις και στις δύο χώρες.
«Σήμερα, 20 χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας, ο διάλογος για την ομαλοποίηση των δεσμών μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας μετατράπηκε σε διάλογο για εδάφη», ανέφερε.
Παράλληλα, ο Ramush Haradinaj δήλωσε ότι το Κόσοβο δεν χρειάζεται να αναγνωριστεί από τη Σερβία εάν πρέπει να εγκαταλείψει τα εδάφη του για το σκοπό αυτό.
Η ιδέα για εδαφικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας ξεκίνησε πέρυσι από τους προέδρους Aleksandar Vucic και Hashim Thaci.
Παρόλο που ο Σέρβος πρόεδρος θεωρεί ότι πρόκειται για διαδικασία σχεδίασης των συνόρων, ο πρόεδρος Θάτσι θεωρεί ότι πρόκειται για «διόρθωση συνόρων».
Η ιδέα της διόρθωσης των συνόρων έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, με τον Ramush Haradinaj να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους αυτής της ιδέας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS