Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Επιμένει η αποδυνάμωση της γερμανικής ανάπτυξης, αλλά δεν υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία

Bundesbank: Επιμένει η αποδυνάμωση της γερμανικής ανάπτυξης, αλλά δεν υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία
Η αποδυνάμωση της ανάπτυξης της Γερμανίας συνεχίζεται και το 2019, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τα θεμέλια για ανάκαμψη, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann
Η αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας συνεχίζεται και το 2019, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τα θεμέλια για ανάκαμψη, δήλωσε σήμερα (27/2/2019) ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της τράπεζας για το 2018.
Η ανάπτυξη στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ανεκόπη στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και εντείνονται οι φόβοι ότι οι δυσκολίες της ενδέχεται να μην είναι τόσο προσωρινές όσο αναμενόταν προηγουμένως, κάτι που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στο σύνολο του νομισματικού μπλοκ.
Η Bundesbank δήλωσε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι «πολύ χαμηλότερη» από το πιθανό ποσοστό 1,5%, καθώς επιμένει η αποδυνάμωση, η οποία αναμενόταν να τερματιστεί πέρυσι.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που δείχνουν ότι η επιβράδυνση στην ανάπτυξη εδώ στη Γερμανία συνεχίζεται και κατά το τρέχον έτος... και πιθανότατα η γερμανική οικονομική ανάπτυξη θα πέσει πολύ κάτω από το πιθανό ποσοστό 1,5% το 2019», δήλωσε ο Weidmann.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία, καθώς οι προϋποθέσεις για περαιτέρω επέκταση παραμένουν σταθερές, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση παραμένει φθηνή, η απασχόληση επεκτείνεται και οι μισθοί αυξάνονται.
Η Bundesbank αποκόμισε κέρδη 2,5 δισ. ευρώ πέρυσι και θα καταβάλει 2,4 δισ. ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, από 1,9 δισ. το προηγούμενο έτος.
Επίσης, αύξησε τις προβλέψεις ρίσκου κατά 1,475 δισ. ευρώ, στα 17,9 δισ. ευρώ, όπως πρόσθεσε η κεντρική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης