Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Η Fed παρακολουθεί στενά τους πιθανούς κινδύνους - Κοντά σε μια συμφωνία για τον ισολογισμό

Powell: Η Fed παρακολουθεί στενά τους πιθανούς κινδύνους - Κοντά σε μια συμφωνία για τον ισολογισμό
Η Fed παρακολουθεί στενά τους πιθανούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο πρόεδρός της, Jerome Powell
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) παρακολουθεί στενά τους πιθανούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε σήμερα (27/2/2019) ο πρόεδρός της, Jerome Powell.
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, αυτή τη φορά ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Powell επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει «υπομονετική» για μια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, παρακολουθώντας πώς εξελίσσεται η οικονομία.
Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι κοντά στην ανακοίνωση σχεδίων για το τέλος του προγράμματος της μείωσης του ισολογισμού της -ενός χαρτοφυλακίου ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, ύψους 4 τρισ. δολ.
«Είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο», δήλωσε ο Powell.
«Υποθέτουμε ότι θα ανακοινώσουμε κάτι αρκετά σύντομα», πρόσθεσε.
Ο Powell δήλωσε ακόμη ότι η Fed δεν εξετάζει τη θέσπιση ενός υψηλότερου στόχου για τον πληθωρισμό, ενώ εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό κοντά στο 3% το 2018, ίσως και ελαφρώς χαμηλότερα.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι όταν οι κεντρικές τράπεζες είναι «ανεξάρτητες», «κάνουν καλύτερη δουλειά», σε μία έμμεση απάντηση σε επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης