Πετρόπουλος: Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προχωρήσει - Πρέπει να επιλύσουμε κάποιες λεπτομέρειες

Πετρόπουλος: Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προχωρήσει - Πρέπει να επιλύσουμε κάποιες λεπτομέρειες
Αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι τίθενται ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση απαντά με τρόπο πειστικό
Στη θέση ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προχωρήσει εμμένει η κυβέρνηση μετά το σάλο που προέκυψε λόγω των επισημάνσεων της Κομισιόν στην έκθεση της που δημοσιοποίησε χθες (27/2/2019).
«Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει.
Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε, για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή» δήλωσε σήμερα (28/2/2019) ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας «που κάνουμε για την εφαρμογή, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις».
«Η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που στην πραγματικότητα εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι η Έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα «στα οποία απαντάμε με τρόπο πειστικό…
Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται» σημείωσε.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκτός ρύθμισης θα τεθούν, όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019.
«Αναφορικά με το κόστος τυχόν δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή αναδρομικών έναντι περικοπών των νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση και ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τα ποσά που είναι να καταβάλει, «στο βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια».
Ωστόσο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «δεν περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις, για να κάνουμε τη διορθωτική πολιτική, που χρειάζεται να κάνουμε, για να σβήσουμε τα προβλήματα που από το παρελθόν προέκυψαν…
Αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που θα προκύπτουν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχουμε» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS