Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στα περιθώρια και όχι στα έσοδα, αποδίδεται η αύξηση των εταιρικών κερδών σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Goldman Sachs: Στα περιθώρια και όχι στα έσοδα, αποδίδεται η αύξηση των εταιρικών κερδών σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Έκθεση της Goldman Sachs για τα εταιρικά κέρδη σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Ο κύκλος σημαντικής αύξησης των καθαρών κερδών (ανά μετοχή) για τις εισηγμένες σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεκίνησε τη μετά-χρηματοπιστωτικής κρίσης περίοδο εν μέσω πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής και κορυφώθηκε τα τελευταία τρίμηνα, οφείλεται στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους και όχι στα έσοδα.
Τα παραπάνω συμπεραίνει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.
Με άλλα λόγια, τα κέρδη οφείλονται στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων με κάθε τρόπο (περικοπές εργατικού δυναμικού, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος κλπ) και όχι σε μία υγιή αύξηση των εσόδων.
Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα εταιρικά κέρδη αφορούσαν πάνω από το ήμισυ της ανόδου 300%+ και 100%+ σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, αντίστοιχα.
Με βάση τους υπολογισμούς της Goldman, τα αυξημένα κέρδη οφείλονται κατά 60%+ στα υψηλότερα περιθώρια, όταν ο αντίστοιχος παράγοντας τα τελευταία χρόνια ήταν τα έσοδα. Σύμφωνα με την τράπεζα, το μέσο περιθώριο κέρδους στην Ευρώπη εκτοξεύθηκε στο ποσοστό – ρεκόρ του 7,6% το τέταρτο τρίμηνο 2018, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται λίγο υψηλότερα, επισημαίνεται.
Ωστόσο, μακράν τα υψηλότερα περιθώριο κέρδους εντοπίζονται στον τεχνολογικό κλάδο της Wall Street, ήτοι 18%.
Τα διαγράμματα:






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης