Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με 25 εκατ ευρώ ράλι 120% σε ένα μήνα στην Πειραιώς παρά τα 14 εκατ short θέσεις – Η Intrum διεκδικεί τα NPEs…και ο χρόνος

Με 25 εκατ ευρώ ράλι 120% σε ένα μήνα στην Πειραιώς παρά τα 14 εκατ short θέσεις – Η Intrum διεκδικεί τα NPEs…και ο χρόνος
Με βάση αυτή την προσέγγιση ακόμη και εάν δεν κλείσουν οι short θέσεις η μετοχή της Πειραιώς μπορεί να διατηρήσει τα νέα επίπεδα τιμών….
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Πειραιώς – προφανώς και με δόσεις ακραίας υπερβολής – τους τελευταίους μήνες δέχθηκε ισχυρό χρηματιστηριακό σοκ με την μετοχή να υποχωρεί στα 0,55 ευρώ που αποτέλεσε ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών και η συνολική κεφαλαιοποίηση υποχώρησε στα 240 εκατ ευρώ.
Μέσα σε ένα μήνα τον Φεβρουάριο 2019 η μετοχή της Πειραιώς είναι ο θετικός πρωταγωνιστής καθώς έχει σημειώσει ράλι 120% με πραγματικές τοποθετήσεις που δεν ξεπερνούν τα 25 εκατ ευρώ.
To ράλι σημειώθηκε με πολύ χαμηλό τζίρο αλλά επί της ουσίας και η πτώση σημειώθηκε με πολύ χαμηλό τζίρο.
Και όλα αυτά κόντρα στα 14 εκατ short θέσεις στην μετοχή της Πειραιώς.
Ήδη η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 1,23 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση στα 530 εκατ ευρώ.
Το βασικό ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει το ράλι ή το ακόμη πιο σημαντικό εάν κρατήσει τα νέα χρηματιστηριακά επίπεδα η Πειραιώς.
Η τράπεζα με 6,7 δισεκ. κεφάλαια και 860-900 εκατ προ προβλέψεων έσοδα το 2018 αλλά 28 δισεκ. NPEs σε ενοποιημένη βάση στηρίζεται στα εξής δεδομένα
1)Όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά από το bankingnews ο SSM ο εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών έχει δώσει προθεσμία έως το Καλοκαίρι του 2020 στην τράπεζα να βρει τα απαραίτητα πρόσθετα κεφάλαια.
2)Η Πειραιώς αρχικώς βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Cerberus αλλά εσχάτως διαπραγματεύεται για τα NPEs με την Intrum.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή του σχεδίου Cerberus αλλά με πιο ρεαλιστικούς όρους.

Πόσο θα διαρκέσει το ράλι;

Η σωστή ερώτηση δεν είναι πόσο θα διαρκέσει το ράλι αλλά που θα σταθεροποιηθεί η αποτίμηση της Πειραιώς;
Με 530 – 535 εκατ ευρώ χρηματιστηριακή αξία η σχέση P/BV διαμορφώνεται στο 0,08 που είναι μακράν η χαμηλότερη αποτίμηση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Το bankingnews – γιατί έχει κάποια αξία να θυμόμαστε και τι γράφουμε, στις 5 Φεβρουαρίου 2019 όταν η μετοχή ήταν στα 0,60 ευρώ ανέφερε ότι η δίκαιη τιμή της Πειραιώς είναι το 1 ευρώ έως 1,2 ευρώ επίπεδα στα οποία έχει βρεθεί ο τίτλος.
Μεταξύ 1,2 και 1,5 ευρώ δικαιολογεί σε κάποιο μικρό βαθμό ένα premium επί της δίκαιης τιμής και οτιδήποτε πάνω από 1,5 ευρώ θα καθιστά την μετοχή ακραία υπερτιμημένη έως ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Intrum.
Με βάση αυτή την προσέγγιση ακόμη και εάν δεν κλείσουν οι short θέσεις η μετοχή της Πειραιώς μπορεί να διατηρήσει τα νέα επίπεδα τιμών….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης