Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 1%
Άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (1/3) η Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε στο 1,5% σε ετήσια βάση, έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα της ενέργειας (3,5% έναντι 2,7% τον Ιανουάριο), καθώς και στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού (2,4% έναντι 1,8% τον προηγούμενο μήνα).
Παράλληλα, οι τιμές στον τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,3% σε ετήσια βάση, έναντι 1,6% τον Ιανουάριο, ενώ οι τιμές μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όπου δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός διαμορφώθηκε επίσης στο 1,5% ενώ εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2%.
Εφόσον εξαιρεθούν και οι τιμές τροφίμων και καπνού, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε επιβράδυνση στο 1% σε ετήσια βάση, έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης