Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς ετοιμάζεται να εκδώσει την οικονομική διευθύντρια της Huawei

Ο Καναδάς ετοιμάζεται να εκδώσει την οικονομική διευθύντρια της Huawei
Καναδάς: Έτοιμος να εκκινήσει τη διαδικασία έκδοσης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei 
Την έναρξη της ακρόασης για τη διαδικασία έκδοσης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Μενγκ Ουάνγκζου, θα ανακοινώσει πιθανότατα σήμερα ο Καναδάς, μία κίνηση που εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με το Πεκίνο.
Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την Μενγκ Ουάνγκζου στο Βανκούβερ, την περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από αίτημα της Ουάσιγκτον.
Στα τέλη Ιανουαρίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες τόσο κατά του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όσο και κατά της Μενγκ, για συνωμοσία με σκοπό την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.
Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής λήγει η προθεσμία από την πλευρά της Οτάβα να ανακοινώσει εάν θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την έκδοσή της στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Τζοάνα Χάριγκτον, καθηγήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, στο Έντμοντον, το πιθανότερο είναι ότι θα δοθεί το πράσινο φως.
«Δεν βλέπω κανέναν λόγο για να μην το κάνουν.
Υπάρχει μία μακροχρόνια σχέση έκδοσης μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά», σχολίασε στο Reuters.
«Με τις ΗΠΑ μοιραζόμαστε μία νομική κουλτούρα», πρόσθεσε.
Μετά της σύλληψη της Μενγκ, Καναδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τα περισσότερα αιτήματα έκδοσης από τις ΗΠΑ έχουν εγκριθεί.
Η έκδοση της Μενγκ ωστόσο ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί σε βάθος πολλών χρόνων, καθώς το σύστημα δικαιοσύνης του Καναδά παρέχει τη δυνατότητα πολλών εφέσεων.
Η Μενγκ, η οποία βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, πρόκειται να παρουσιαστεί στις 6 Μαρτίου 2019 ενώπιον δικαστηρίου στο Βανκούβερ, προκειμένου να αποδείξει ότι σέβεται τους όρους βάσει των οποίων αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης