Κουντουρά: Η τουριστική αγορά της Κίνας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα

Κουντουρά: Η τουριστική αγορά της Κίνας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα
Με τον Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων της Περιφέρειας Fujian της Κίνας, W. Tianming, συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού, Έ. Κουντουρά
Για την τουριστική συνεργασία με την Ελλάδα και την προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Xiamen – Αθήνας, συζήτησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με τον Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων της Περιφέρειας Fujian της Κίνας, κ. Wang Tianming.
Ειδικότερα, η κ. Κουντουρά  συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων της Περιφέρειας Fujian της Κίνας, και αντιπροσωπεία θεσμικών φορέων και επιχειρηματιών της Fujian, κατά την επίσημη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Hellenic Trade Council.
Η Υπουργός ανέφερε ότι η τουριστική αγορά της Κίνας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και με τις ισχυρές διμερείς συνεργασίες η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών έχει καταγράψει πολύ υψηλή αύξηση άνω του 70% ετησίως τα τρία τελευταία χρόνια.
Επεσήμανε τη λειτουργία του μόνιμου ελληνικού περιπτέρου του ΕΟΤ στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάη και τις δυνατότητες που προσφέρει για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών τουριστικών σχέσεων.
Από την πλευρά του, ο  κ. Wang Tianming, του συνεχάρη την κα Κουντουρά για τις επιτυχίες της στον τουρισμό, σημειώνοντας το πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας.
Τόνισε ότι η πρωτεύουσα της Fujian, Xiamen είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Μαραθώνα, φιλοξενεί το μεγαλύτερο μαραθώνιο δρόμο της Κίνας και αποτελεί σημαντικό ιστορικό κέντρο του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού (Maritime Silk Road), όπως η Ελλάδα.
Επίσης, ο κ. Wang Tianming προσκάλεσε την Υπουργό στην διεθνή τουριστική έκθεση της Xiamen, Strait Travel Fair - China International Leisure Tourism Expo 2020, όπου η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα.
Τέλος, εξέφρασε στην κα Κουντουρά τη στήριξή του στην προσπάθειά της για την καθιέρωση νέων απευθείας πτήσεων μεταξύ Κίνας-Ελλάδας και την ενημέρωσε ότι σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής στη Σαγκάη, η Xiamen Airlines σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό όμιλο C&D εξετάζει το ενδεχόμενο η Αθήνα να αποτελέσει το δεύτερο ευρωπαϊκό της προορισμό μετά το Παρίσι το 2020.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS