Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η Βρετανία πρέπει να αποδεχθεί ότι η Χεζμπολάχ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά επιλογή του Λιβάνου

Ιράν: Η Βρετανία πρέπει να αποδεχθεί ότι η Χεζμπολάχ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά επιλογή του Λιβάνου
Η Χεζμπολάχ βοήθησε να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου ενάντια σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος
Το Ιράν καταδίκασε σήμερα τη Βρετανία για την απόφασή της να κατατάξει τη Χεζμπολάχ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις λέγοντας ότι «αγνοεί την επιλογή μεγάλου μέρους του Λιβανικού λαού να μετέχει στην κυβέρνηση την οποία στηρίζει η Τεχεράνη απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος».
Την περασμένη Δευτέρα η Βρετανία δήλωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει όλες τις πτέρυγες της Χεζμπολάχ -η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσινγκτον- εξαιτίας της αποσταθεροποιητικής της επιρροής στη Μέση Ανατολή, έχοντας προηγουμένως απαγορεύσει τη μονάδα της εξωτερικής ασφάλειας και τη στρατιωτική της πτέρυγα.
«Η απόφαση αυτή της Βρετανίας δείχνει ότι αγνοεί συστηματικά το λαού του Λιβάνου που επιθυμεί να είναι η Χεζμπολάχ μέλος της κυβέρνησης και της πολιτικής δομής του Λιβάνου. Πέραν του ότι η Χεζμπολάχ βοήθησε να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξε και ένας από τους πυλώνες στη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, στην περιοχή», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Bahram Qasemi.
Η Χεζμπολά διατηρεί στενές σχέσεις με την Τεχεράνη καθώς το 1982 μέλη της αποτέλεσαν τα ιδρυτικά στελέχη των περίφημων Φρουρών της Επανάστασης ενώ στο πόλεμο της Συρίας στηρίζουν το καθεστώς του Bashar al Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης