Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη θα πρέπει να κρατήσει όρθιες τις αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη θα πρέπει να κρατήσει όρθιες τις αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος
Oι κοινωνίες οδηγούνται σε λάθος δρόμο με το να τίθεται το μεταναστευτικό ζήτημα στην πολιτική ατζέντα, σύμφωνα με τον Δ. Αβραμόπουλο
Στην άνοδο του λαϊκισμού και του εθνικισμού, που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών, αναφέρθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.
Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κρατήσει όρθιες τις αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, καθώς υπάρχει κίνδυνος, λόγω του εθνικισμού και του λαϊκισμού, επιστροφής στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας.
Παρατηρείται, όπως είπε, η επαναβαλκανοποίηση των Βαλκανίων και γι’ αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να αναδειχθεί ως σταθερός γεωπολιτικός παράγοντας.
Αναφερθείς στο μεταναστευτικό ζήτημα, σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν διέθετε τους κατάλληλους μηχανισμούς για την αντιμετώπισή του και αποκάλυψε πως, δύο φορές, υποβλήθηκε στο γραφείο η πρόταση για την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων.
Τόνισε ότι οι κοινωνίες οδηγούνται σε λάθος δρόμο με το να τίθεται το μεταναστευτικό ζήτημα στην πολιτική ατζέντα, τη στιγμή που 1 στους 4 Ευρωπαίους είναι απόγονος πρόσφυγα ή μετανάστη.
Με στόχο την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, αναβαθμίστηκε ο ρόλος της Europol, ενώ τα κράτη-μέλη πείστηκαν να συνεργαστούν και να μοιράζονται τις πληροφορίες, όπως είπε.
Σχετικά με τον κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι εάν γινόταν πραγματικότητα, τότε η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε χώρα φτώχιας, μιζέριας και βαθύτατου κοινωνικού διχασμού, ενώ πρόσθεσε πως για να μην επιστρέψει ο κίνδυνος της εξόδου από το Ευρώ, θα πρέπει, όπως είπε, να υπάρξει η απαραίτητη εθνική συνεννόηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης