Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό ψηφιακό κέντρο

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό ψηφιακό κέντρο
Στόχος είναι οι νέες τεχνολογίες να «κουμπώσουν» με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας
Η ενίσχυση της ψηφιακής μεταστροφής της Ελλάδας απασχόλησε και το εν εξελίξει Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Σε μία συντονισμένη στρατηγική, προκειμένου να ενισχυθεί η συγκεκριμένη πορεία της χώρας προχωρά το αρμόδιο υπουργείο, τόνισε ο Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής .
Όπως ανέφερε στόχος είναι οι νέες τεχνολογίες να «κουμπώσουν» με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας με στόχο την μείωση του κόστους και την αύξηση των θέσεων εργασίας.
Παράλληλα ο κ. Ράλλης τόνισε πως χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός των έργων για να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη.
 Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε πως είναι ώρα για έργα και όχι για λόγια, αναφέροντας παράλληλα πως η ψηφιακή πολιτική εν μπορεί να γίνεται πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.
Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου η Ελλάδα να χάσει το ψηφιακό άλμα, καθώς σε όλους τους σχετικούς δείκτες η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.
Η κ. Ασημακοπούλου εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξη ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην ψηφιακή εποχή  εάν υπάρξει η κατάλληλη πολιτική και στρατηγική.
 Ο Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Hellas τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ψηφιακός κόμβος καθώς η χώρα μας διαθέτει πολύ καλό, εξειδικευμένο και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό.
Τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα φορολογικά κίνητρα, έτσι ώστε όχι μόνο να σταματήσει το bran drain αλλά και η χώρα μας να προσελκύσει επαγγελματίες που θα αποφασίσουν να εργάζονται από την Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι την εγχώρια οικονομία.
Ο Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος ACEO, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Xerox Hellas ανέφερε πως είναι σημαντικό ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι σημείο σύγκλησης του πολιτικού τομέα, ωστόσο είναι σημαντικό να υπάρχει πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.
Επίσης τόνισε πως χρειάζεται να καλλιεργηθεί κουλτούρα εξωστρέφειας, να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, να δοθούν φορολογικά κίνητρα, και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των απαραιτήτων υποδομών.
Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης από τον Όμιλο ΟΤΕ τόνισε πως πρέπει να υπάρχει ένα στιβαρό όραμα διακυβέρνησης και ψηφιακή στρατηγική, διακομματική και διαχρονική και να είναι ένας φορέας υπεύθυνος για τη χάραξη της πολιτικής.
Παράλληλα, ανέφερε πως είναι σημαντικό να αναπτυχθούν τα δίκτυα οπτικών ινών και 5 G, ενώ στόχος είναι η οπτική ίνα είναι να μπει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και το 5 G να δοθεί σε ευνοϊκές τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης